Volei de plajă... în prag de Revelion. Fetele au schimbat nisipul pe parchet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
EDUARD BÂZGU Voleibalistele joacă ultimul turneu al anului
EDUARD BÂZGU Voleibalistele joacă ultimul turneu al anului

Jucătoare de la 16 cluburi au schimbat costumele de baie pe treninguri. Federaţia naţională de profil organizează ultimul turneu al anului - campionatul de iarnă la volei feminin de plajă.

Versiunea de plajă a voleiului, care a cucerit simpatia publicului în anii ‘90, este practicată atât în lunile de vară, cât şi în perioada rece a anului. În statele sud-americane şi alte ţări cu ierni blânde şi temperaturi ridicate, competiţiile din acest sezon se desfăşoară în aceleaşi condiţii ca şi cele estivale. În Republica Moldova, însă, campionatul naţional de iarnă nu poate fi disputat decât în sală, respectând regulile clasice ale voleiului pe plajă.

Federaţia naţională de profil a început să organizeze abia anul trecut campionatul feminin intern de iarnă, care se bucură de o mare popularitate printre voleibaliste. „În lipsa nisipului şi a soarelui arzător poate că elementul spectacolului are de suferit, însă lupta pentru titlu rămâne acerbă, iar liderele concurează la greu pentru locurile premiante", susţine Mihail Copîlov, antrenorul lotului naţional.

„Astfel de concursuri de iarnă, în baza regulilor voleiului de plajă, sunt practicate în mai multe ţări şi căpătă amploare şi în Moldova", precizează arbitrul principal al competiţiei, Veaceslav Prozorov. Potrivit lui, lipsesc doar nisipul încălzit de soare şi fetele semidezbrăcate care, pentru a nu răci, s-au echipat în treninguri.

La ediţia din acest an a competiţiei de volei feminin de plajă, îşi măsoară puterile 16 echipe, care includ jucătoare din Comrat, Hânceşti, Chişinău, Caşcalia (Căuşeni) şi alte localităţi. Din păcate, în lupta pentru titlu nu se va putea încadra echipa Swits, perechea-campioană din 2010, formată din Ecaterina Arabadji şi Polina Idjilov. Pentru că Polina a plecat în Franţa, partenera sa va juca la ediţia curentă împreună cu Eugenia Ceban, formând echipa GC.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite