Viorel Bologan și Viorel Iordăchescu participă la Gibraltar Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În aceste zile este în desfășurare prestigiosul turneu internațional de șah, Gibraltar Open. La eveniment participă și liderii probei din Moldova, Viorel Iordăchescu și Viorel Bologan.

Viorel Bologan, favoritul numărul 5 al turneului, a început cu dreptul evoluția sa la Gibraltar Open. El l-a învins în prima rundă pe francezul Clovis Vernay. În runda secundă, Bologan a pierdut surprinzător în fața lui Deep Sengupta (Indonezia), iar după aceasta l-a învins pe americanul Andrie Zaremba, victorie care l-a ajutat să se mențină în lupta pentru locurile premiante.

Tizul lui Bologan, Viorel Iordăchescu evoluează mai modest decât conaționalul său. În prima rundă, el a remizat cu jucătorul spaniol Juan Manuel Bellon Lopez. În continuare, Viorel Iordăchescu a pierdut în fața americanului Justin Sarkar și a regresat foarte mult în clasament. În runda a treia însă, el l-a învins pe elvețianul Roman Freuler și în prezent se clasează pe locul 104 din 150 de participanți.

În runda a patra, Viorel Bologan se va duela cu legendarul jucător elvețian de origine rusă, Victor Korcinoi, iar Viorel Iordăchescu îl va avea ca adversar pe Vilka Sipila din Finlanda.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite