VIOLENȚE / Suporterii echipei Șahtar au fost atacați cu pietre după meciul cu Dinamo Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lupta pentru titlu în campionatul Ucrainei se extinde și în afara stadioanelor de fotbal. Un autobus cu suporteri ai echipei din Donețk a fost distrus de pietrele aruncate de un grup de necunoscuți.

Eternul derby al fotbalului ucrainean, care sâmbătă a adus, din nou, față-n față, grupările Dinamo și Șahtar s-a încheiat cu un incident neplăcut pentru suporterii „minerilor".

În drum spre Donețk, autocarele cu fanii grupării antrenate de Mircea Lucescu și Alexandru Spiridon, au fost atacate cu pietre în vecinătatea orașului Borispol.

Potrivit site-ului oficial al formației „negro-portocalii", una din pietre a spart geamul unui autobuz de marca „Ikarus", în care se aflau suporteri - muncitori la Uxina Metalurgică din Enakievo. Un bărbat a fost grav accidentat, ajungând la spital cu capul spart și comoție cerebrală

Reprezentantul clubului Șahtar, Andrei Gladcenko a spus pentru presă că incidentul s-a produs în jurul orei 22.00, iar printre cei 35 de pasageri se aflau și opt femei. Din cauza incidentului, susținătorii echipei din Donețk au ajuns acasă cu o întârziere de aproape șase ore.

În septembrie 2010, potrivit shakhtar.com, după meciul Metallist - Șahtar autocarele „minerilor" de asemenea au fost atacate, de fanii înrăiți din Harkov.
Meciul Dinamo Kiev - Șahtar Donețk s-a încheiat cu scorul de 3-0 în favoarea gazdelor.

Echipa antrenată de cuplul Mircea Lucescu - Alexandru Spiridon se află pe primul loc în clasament, având cu opt puncte mai mult decât urmăritoarea sa, Dinamo.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite