(VIDEO) VIOLENȚĂ Fotbalistul moldovean Iulian Bursuc a lovit un arbitru și și-a agățat ghetele în cui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Box pe terenul de fotbal! Mijlocașul echipei Sfântul Gheorghe Suruceni, Iulian Bursuc, i-a tras un pumn în față arbitrului bălțean Ghenadie Sidenco.

Incidentul a avut loc în timpul meciului de la Râbnița de sâmbătă, cu Iskra-Stal (3:0 pentru gazde). Lovitura a venit ca un trăsnet după ce centralul i-a arătat cartonașul roșu fotbalistului. Imediat pe gazon au intrat reprezentanții miliției transnistrene, care au calmat spiritele. Sidenco s-a ales cu o vânătaie, dar a continuat partida.

Fotbalistul nu regretă că a sărit la gâtul arbitrului și spune că gestul nu are nicio legătură cu eliminarea sa de pe teren. „Între mine și Sidenco este un conflict mai vechi, care s-a iscat încă în iarnă, la un turneu din Bălți. Regret că tinerii fotbaliști și mulți suporteri au asistat la acest caz, dar nu-mi pare rău de ceea ce-am făcut", a declarat Iulian Bursuc, solicitat de „Adevărul".

Și-a încheiat cariera

Jucătorul de 35 de ani riscă o amendă și o suspendare. Decizia care va fi luată joi de Comitetului de disciplină al Federației Moldovenești de Fotbal nu-l sperie însă pe Bursuc. El a anunțat că-și încheie cariera de fotbalist. „Am decis să mă retrag din activitate încă înaintea acestui meci, iar ceea ce s-a întâmplat la Râbnița a grăbit procesul. Deja am părăsit echipa și vreau să devin antrenor", a precizat mijlocașul.
În timp ce reprezentanții grupării din Râbnița au evitat să comenteze incidentul din teren, cei de la Sfântul Gheorghe au contestat arbitrajul lui Sidenco. „Este exagerat să primești trei cartonașe roșii într-un meci de Divizia Națională. Dacă am fi fost în efectiv complet, am fi obținut cel puțin un egal", a menționat Iuri Groșev, antrenorul oaspeților.
Iulian Bursuc evoluează la Sfântul Gheorghe Suruceni
din 2011, fiind împrumutat de la campioana Dacia Chișinău. El și-a început cariera în anul 1992 la Constructorul Chișinău, iar ulterior a mai jucat la echipele Agro și Nistru Otaci (din Moldova), Aktobe (Kazahstan), Savit (Belarus), Zalgiris și Tauras (Lituania). De asemenea, fotbalistul a bifat și cinci meciuri la selecționata Moldovei.

BURSUC ESTE RECIDIVIST

Fotbalistul nu este la prima abatere de la regulile jocului. La începutul anilor 2000, într-un meci de campionat dintre echipele Sheriff Tiraspol și Nistru Otaci, el l-a atacat pe arbitrul central Vladimir Antonov, strângându-l de gât.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite