VICTORIE Grănicerul moldovean Zalina Marghiev a devenit campioană a Universiadei Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atleții din nou au salvat onoarea Republicii Moldova la Universiada Mondială. După Natalia Cerchez (2003) și Ion Luchianov (2009), Zalina este a treia reprezentantă a „reginei sporturilor" care adduce Moldovei aur de la Universiadele Mondiale. Medalii de o valoare mai mică la Universiade au cucerit, de asemenea, alergătoarea Olga Cristea și Vladimir Letnicov (triplu salt).

La ediția 2011 care are loc în anul curent la Shenzhen (China), în finala proba de aruncare a ciocanului, Zalina Marghiev a reușit un splendid rezultat de 72,93 de metri, deja din a doua încercare. Ea a stabilit astfel un nou record național și, deoarece nu a mai fost devansată de alte adversare, a devenit învingătoare a Universiadei.

Vicecampioană a concursului a devenit unguroaica Eva Orban care de-asemenea a „bătut" recordul național al țării sale, dar a înregistrat cu un metru și jumătate mai slab decât al moldovencei. Pe locul trei s-a clasat reprezentanta României, Bianca Florentina Perie cu rezultatul de 71,33 metri.

Remarcabil este faptul că, în finala probei de aruncare a ciocanului a evoluat și sora mai mare a campioanei, Marina Marghiev, care însă, a evoluat puțin mai modest și s-a clasat doar pe locul opt, după ce, în aruncarea a cincea a ciocanului, a consemnat rezultatul de 65,83 de metri.

Zalina Marghiev este plutonier în cadrul Serviciului Grăniceri. Ea s-a clasat în acest an pe primul loc la turneul din seria Grand Prix, de la Montreuil-sous-Bois (Franţa) și locul trei la Cupa Europei la aruncări (Sofia, Bulgaria). În iulie curent ea a îndeplinit la Moscova normativul A de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra (2012).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite