Un singur pas până la dezastru. Fotbaliștii moldoveni puteau pierde de la Andorra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecționata de fotbal a R. Moldova, antrenată de Gabi Balint a învins cu mari emoții echipa Andorrei, una din ”codașele” fotbalului mondial în al doilea amical din cantonamentul portughez.

Moldova - Andorra 2-1 (0-0)

Marcatori: Picușciac, 66, Bugaiov, 90+ (din penalty) / Ayala, 52

În minutul 38, Anatolie Doroș (Moldova) a ratat din penalty.

Moldova: Calancea, Racu (Gheoghiev, 46), Golovatenco, Armas, Bolohan, Bordian (V. Andronic, 45), Epureanu, Patras (Cebotaru, 46), Suvorov, Doros (Picușciac, 56), Bugaiov.

Antrenor: Gabi Balint

Andorra: J. Gomes, Rubio (Escura, 60), Bernaus, Sonejee, Lima, Sanchez (Garcia, 50), Marinez (Maneiro, 88), S. Gomez, Jimenez (Moreno, 50), Valez, Ayala.

Antrenor: Alvarez Koldo

Avertismente: Golovatenco / Valez

Eliminări: Suvorov / Lima

Arbitru: Sergio Lopes (Portugalia)

Stadionul municipal Lagos (Portugalia).

Meciul de verificare de astăzi al moldovenilor cu una din ultimele poziționate în clasamentul general mondial, Andorra, a fost aproape o reeditare a partidei din toamna anului trecut când "tricolorii" au jucat cu San-Marino și s-au chinuit foarte mult până a marcat două goluri. În disputa de azi, jocul slab al selecționatei noastre a avut și motive obiective. Mai mulți fotbaliști aflați în cantonamentul din Lagos au fost răpuși de un teribil virus gripal, care a fost urmat de febră. Ca și în disputa cu San-Marino, un gol a fost înscris din joc și unul din lovitură de la 11 metri.

Fotbaliștii din statul liliputan au jucat foarte disciplinat în apărare în prima repriză, când au reușit să-și mențină poarta intactă. Aceasta în pofida faptului că, în minutul 38, jucătorul Lima din formația Andorrei a faultat în careul propriei echipe și a fost eliminat, iar arbitrul a dictat penalty. Anatolie Doroș a șutat neinspirat spre colțul stâng și portarul Gomes a reținut balonul. Scor la pauză 0-0.

Mitanul secund a fost unul de coșmar pentru "tricolori". În mare parte cu ajutorul arbitrilor, adversarii au deschis tabela în minutul 52. Ayala a șutat pe poartă și deși balonul nu depășise cu toată circumferința linia porții apărate de Nicolae Calancea, centralul Sergio Lopez a indicat gol pentru Andorra.

După acest episod, pe parcursul unui sfert de oră, moldovenii au căutat căi de acces spre poarta adversă, și abia în minutul 66, Igor Picușciac a înscris pentru 1-1.

Discipolii lui Gabi Balint au pornit mai hotărâți în atac după egalare, însă Andorra a contracarat practic toate ocaziile moldovenilor. Și când, întreg statul liliputan Andorra (locul 202 din 207 în clasamentul mondial FIFA) era pregătit să jubileze un mare egal în meciul cu moldovenii, arbitrul a mai dictat un penalty în favoarea "tricolorilor". Igor Bugaiov a înscris pentru 2-1 și a evitat astfel un rezultat rușinos pentru fotbalul moldovenesc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite