UEFA a sancţionat dur Rusia. Şase puncte penalizare din cauza incidentelor provocate de fani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arşavin
Arşavin

Incidentele pe care le-au generat suporterii ruşilor la Campionatul European de fotbal Euro 2012 nu au fost trecute cu vederea de şefii de la UEFA.

Forul european a hotărât ca Federaţia Rusă de Fotbal să fie amendată cu 120.000 de euro, dar a stabilit şi o penalitate de şase puncte ce poate fi aplicată până la finalul campaniei de calificare la Campionatul European din 2016. Ruşii pot răsufla deocamdată uşuraţi, deoarece sancţiunea e "cu suspendare" şi se va activa doar dacă fanii Rusiei recidivează.

Astfel, Rusia poate pierde şase puncte acum, la Euro 2012, în campania de calificare pentru Campionatul Mondial 2014, la turneul final CM 2014 sau în campania de calificare pentru Euro 2016, dacă fanii vor recidiva.

O astfel de sancţiune e una fără precedent în istoria fotbalului european. Rusia are trei zile la dispoziţie pentru a face apel.

Ţinând cont de modul în care s-au comportat fanii Rusiei în Polonia, e greu de crezut că aceştia vor putea fi ţinuţi în frâu până la finalul Euro 2012. Mai mult, se poate ca Rusia să primească direct sancţiunea cu "executare", după ce UEFA va analiza şi evenimentele petrecute înainte, în timpul şi după meciul cu Polonia, al doilea din faza grupelor.

UEFA a deschis, sâmbătă, o procedură disciplinară împotriva Rusiei, din cauza comportamentului fanilor la meciul cu Cehia, scor 4-1, disputat la Wroclaw, în grupa A de la Campionatului European. În urma vizionării imaginilor de la partida de vineri, s-a constatat că suporterii ruşi au avut un comportament necorespunzător, au aruncat cu diverse obiecte şi au desfăşurat bannere interzise.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite