UEFA CUP Leotar, cea mai cotată adversară pentru Tornado Chișinău la turneul de futsal din Bosnia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţia din Trebinje pare a fi, potrivit experţilor, unul dintre cei mai incomozi adversari ai jucătorilor moldoveni la turneul din Bosnia. Primele meciuri din grupa preliminară C se vor disputa în această seară.

Valoarea echipei Leotar este este apreciată şi de atacantul Valeriu Băeşu, într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului Tornado. „Statutul de gazde ar putea fi un avantaj pentru bosniaci, dar noi vom aborda matur meciul cu ei şi trebuie să învingem", declarase jucătorul înainte de plecarea la turneu. Echipa bosniacă a jucat o singură dată într-o competiţie europeană (Cupa UEFA 2009-2010).

Suedezii de la Falcao vor face în această seară primii paşi pe arena internaţională. Debutul din acest an a fost posibil graţie titlului naţional cucerit în ediţia 2011 a campionatului suedez. În partida decisivă, Falcao a devansat, cu un dramatic 7-6, ex-campioana Göteborg.

Encamp (Andorra) va fi prima adversară a tricolorilor la concursul din Bosnia. Acesta este clubul cu cea mai bogată experienţă internaţională din grupa C, andorrezii jucând în UEFA Cup încă din anul 2001. În toată această perioadă, Encamp a învins doar de două ori, suferind opt înfrângeri.

În această grupă preliminară, doar Tornado nu este completată exclusiv cu fotbalişti locali. Singurul stranier din lotul chişinăuienilor este fundaşul Evgheni Frolov din Ucraina.

De obicei, nivelul de pregătire a învingătoarelor campionatelor naţionale reprezintă şi o „oglindă" a valorii echipei naţionale a ţării respective. Din cele patru naţiuni reprezentate la Trebinje, gazdele sunt cel mai bine poziţionate în topul european, ocupând locul 18 cu 1.143 de puncte. Andorra depăşeşte în top republica noastră, cu o diferenţă de doar 14 puncte. Andorrezii se află pe treapta a 31-a, iar tricolorii cu o poziţie mai jos. E curios faptul că, deşi se află în Top-20 mondial la fotbal clasic, suedezii lipsesc din lista celor 46 de echipe naţionale de futsal din Europa.

AMICAL CU NAŢIONALA

Chiar dacă este aparent dezavantajată în clasamentele continentale şi mondiale, reprezentanta Moldovei este considerată favorită la calificare din grupa bosniacă.

Aflate în cantonamente de pregătire către turneul grupei preliminare C, care demarează astăzi, toate cele patru formaţii ce vor lupta pentru calificare au disputat meciuri amicale cu echipe de club sau selecţionate. Tornado Chişinău a susţinut o partidă-test cu reprezentativa de seniori a Moldovei, care, în octombrie va participa la preliminariile Cupei Mondiale.

După un fotbal deosebit de dinamic, prima repriză s-a încheiat fără goluri. În debutul mitanului secund, naţionala a deschis scorul prin Eugen Cucereavîi. Campionii au reuşit însă egalarea după şutul lui Evgheni Frolov şi meciul s-a încheiat cu 1-1.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite