Tricolorii au fost "pacifiști" în etapa a noua la Gibraltar Open. Astăzi, Viorel Bologan va juca cu Nigel Short.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aseară, la turneul internațional de șah Gibraltar Open s-au disputat partidele etapei ordinare. Reprezentanții Moldovei și României din nou nu au consemnat rezultate pozitive.

Aflați în plutonul fruntaș al clasamentului provizoriu, jucătorii din Moldova și România au obținut remize, dar nu au deviat de la lupta pentru locurile premiante.

Favoritul numărul cinci al competiției, Viorel Bologan pare a fi ușor timorat în duelurile cu adversari unguri. După ce în runda a șasea remizase cu Richard Rapport, el nu a reușit să îl învingă nici pe Viktor Erdos, în meciul de aseară. Remiza consemnată nu i-a schimbat poziția în clasament - locul 7.

Al doilea Viorel din Moldova, Iordăchescu a obținut de asemenea o remiză. El s-a confruntat cu adversarul din Estonia Meelis Kanep. Liviu Dieter Nisipeanu (România) nu a deviat de la standardul zilei și a obținut un egal în partida cu Pablo Lafuente din Argentina.

Etapa de astăzi este una "de foc" pentru Viorel Bologan. El va juca, cu piesele albe, împotriva legendarului șahist britanic Nigel Short. Meciul are o importanță sporită în lupta pentru premiile competiției.

Conaționalul lui Bologan, Viorel Iordăchescu, în runda a noua, va juca cu reprezentanta Lituaniei, puternica Viktorija Cmilyte. Adversar al lui Liviu Dieter Nisipeanu va fi Meelis Kanep, care a remizat în runda anterioară cu Viorel Bologan.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite