Tenismanul moldovean Radu Albot urcă în topul ATP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai talentaţi jucători de tenis din Moldova, chişinăuianul Radu Albot, a consemnat un nou progres în clasamentul mondial al tenismenilor profesionişti (ATP).

Sportivul nostru a participat, în anul curent la patru turnee de categoria „Futures" care au avut loc în Turcia . El a obţinu câte un trofeu la categoriile simplu, respectiv dublu, care au şi contat decisiv la avansarea sa în top. În vârstă de 21 de ani, moldoveanul Radu Albot a urcat 5 poziţii în clasamentul ATP, proba de simplu, şi se află actualmente pe locul 439, cea mai bună clasare a sa din carieră.

Şi în proba dublu, jucătorul a urcat 11 poziţii comparativ cu luna trecută şi ocupă poziţia 426. În clasamentul mondial însă el este devansat de un alt tenismen moldovean, Roman Borvanov, care se află pe locul 337, în coborâre cu şase trepte faţă de acum două săptămâni. Deşi locuieşte de mai mulţi ani în Statele Unite ale Americii, Borvanov reprezintă Moldova în turneele internaţionale.

În topul ierarhic dat publicităţii de ATP, care include cei mai puternici o mie de jucători de tenis din lume, mai figurează doi jucători moldoveni. Aceştea sunt Andrei Gorban, pe poziţia 655, care a coborât două trepte, şi Andrei Ciumac, poziţionat pe locul 974, cu 38 de poziţii mai jos faţă de versiunea lunii martie a topului ATP.

În partea superioară a clasamentului numele performerilor şi locurile ocupate au rămas intacte - Rafael Nadal, Novak Djokovic şi Roger Federer.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite