TENIS/ Echipa Moldovei are șanse mari să promoveze în Grupa a doua a Cupei Davis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii tenisului din republica noastră continuă seria victoriilor de la competițiile de Cupa Davis, care se desfășoară, în prezent, în Macedonia.

„Tricolorii" au reușit să învingă Islanda, în al doilea meci din cadrul turneului grupei a treia europeană , cu un scor sec de 3-0. În concursul de simplu Andrei Gorban a trecut de pe Leifur Sigurdarson cu scorul de 6-0, 6-4. Conaționalul său, Radu Albot a fost mult mai convingător în partida sa cu Birkir Gunnarsson. Rezultatul înregistrat a fost 6-0, 6-0. La dublu, echipa noastră a fost reprezentată de perechea Gorban/Albot, care a învins cu scorul 6-2, 6-2, duetul islandezilor Andri Jonsson şi Leifur Sigurdarson.

Cu două zile mai devreme, în debutul competiției de la Skopje, moldovenii trecuseră, tot cu 3-0, de reprezentativa Maltei.

După aceste două victorii, Republica Moldova a ocupat primul loc în grupa D și a acces în seria meciurilor de baraj. Sâmbătă ea se va confrunta cu formația Muntenegrului. Învingătoarea acestui duel se va întâlni cu echipa care va repurta victorie în al doilea meci de baraj dintre Turcia și Macedonia.

Echipa care va câștiga în meciul decisive va promova în grupa a doua euro-africană. Actualmente, grupa a doua include asemenea echipe precum Marea Britanie, Belarus, Bulgaria, Danemarca, Ungaria și altele.

În clasamentul mondial el selecționatelor masculine, Republica Moldova ocupă locul 77.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite