Steaua București vine la Chișinău. Echipa din Ghencea va susține un amical cu Dacia la 26 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O surpriză de proporții a pregătit conducerea clubului de fotbal Dacia Chișinău pentru microbiștii basarabeni. Lidera Diviziei Naționale a propus redutabilei formații Steaua București să joace o partidă de verificare la Chișinău la 26 martie curent, când în campionatele din cele două state de pe malul Prutului va interveni o pauză în legătură cu meciurile oficiale ale selecționatelor.

Fără a sta mult pe gânduri "roș-albaștrii" au acceptat oferta. "La Chișinău avem nu mulți, ci foarte mulți suporteri, vă imaginați ce lovitură de imagine vom da cu această acțiune!", a spus unul dintre conducătorii bucureștenilor pentru Gazeta Sporturilor. Meciul va avea loc la stadionul "Zimbru" la orele 19.30

Remarcabil pare a fi nu doar duelul fotbaliștilor dar și al celor doi antrenori Igor Dobrovolski și marius Lăcătuș, care în anii 80-90 au fost piese de rezistență în selecționatele Uniunii Sovietice și României. Ei au fost adversari într-un meci direct la turneul final al Cupei Mondiale din 1990. Atunci România a învins cu 2-0, ambele goluri purtând semnătura lui Lăcătuș.

Tehnicianul "lupilor galbeni" Igor Dobrovolski a spus pentru fcdacia.md că " Asemenea meciuri, cu adversari de calibru sunt foarte utile din toate punctele de vedere. Dacă vom avea mai multe asemenea meciuri, fotbalul va atrage mai mulţi oameni, mai mulţi suporteri vor veni în tribunele stadioanelor noastre. De asemenea, nu trebuie să uităm că vom juca într-o zi de rezervă, deci va fi o oportunitate excelentă pentru a umple pauza din campionat cu fotbal de calitate".

Înaintea primului meci oficial din 2011 (la 16 februarie cu Milsami Orhei), Dacia s-a întărit cu o serie de jucători talentați. În curtea "lupilor galbeni" au venit atacantul Aleksandr Neceaev (de la FC Gubkin, Rusia), fundașul roman Lucian Dobre (de la Iskra-Stal Râbnița) și atacantul Alexandru Dedov (ultima dată la Ventspils, Letonia).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite