Sporturile de iarnă vor avea „casă" la Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datorită eforturilor federaţiei de schi şi sanie, într-un timp record la Chişinău va fi construit un Centru Naţional al Sporturilor de iarnă.Preşedintele federaţiei, Petru Bria afirmă că în 2011 mai mulţi sportivi din Moldova ar putea să se remarce în competiţiile internaţionale.

Crearea centrului sporturilor de iarnă care va fi amplasat în pădurea care leagă sectoarele Râşcani şi Ciocana ale capitalei va asigura condiţii optime de pregătire pentru liderii probelor de iarnă, care în prezent se antrenează doar în străinătate.

Petru Bria a menţionat, în exclusivitate pentru „Adevărul" că proiectul care va avea misiunea de revitalizare a sporturilor de iarnă din Moldova nu va consuma nici un ban din vistieria statului.

„Există trei companii private care vor investi în construirea acestui centru. Acestea au luat în considerare şi faptul că iernile la noi sunt foarte blânde. Din acest motiv, o atenţie sporită va fi acordată creării condiţiilor pentru dezvoltarea biatlonului de vară". Şeful federaţiei naţionale de profil este de părere că în „inima" capitalei vor putea fi organizate chiar şi competiţii internaţionale.

Potrivit lui Petru Bria, lucrările de construcţie a Centrului Naţional al Sporturilor de iarnă vor demara în primăvara anului curent. „În afară de pista de biatlon de vară, aici vor mai fi piste pentru sanie, biatlon de iarnă şi curse de schi-fond". Centrul va include de asemenea şi o pârtie modernă de schi pentru începători. Astfel, amatorii sporturilor de iarnă nu vor mai trebui să plece în staţiunile montane, pentru aşi primi doza de adrenalină de care au nevoie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite