Spiritele se încing la Masters Moldova. Jucătoarea Daniela Ciobanu contestă arbitrajul după ce a fost eliminată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniela Ciobanu, jucătoarea numărul 1 la senioare
Daniela Ciobanu, jucătoarea numărul 1 la senioare

Un conflict a izbucnit la cel mai important turneu de tenis al anului în Republica Moldova -Masters RM 2011, care se desfăşoară la Chişinău şi reuneşte pe cei mai buni opt jucători ai anului la fiecare categorie de vârstă.

În week-end au început meciurile decisive de calificare în finală, care însă au iscat o situaţie de conflict. 

Actuala lideră a clasamentului naţional, Daniela Ciobanu, a pierdut derby-ul cu Anastasia Vdovenco în categoria seniori și a fost nevoit să părăsească competiţia.

Potrivit tatălui jucătoarei, Boris Ciobanu, eliminarea Danielei s-a produs pe fundalul oboselei accumulate în partidele anterioare. „ Am fost dezavantajaţi de deciziile arbitrului principal de a ne programa semifinala la senioare ulterior celei de la categoria de 16 ani, în care mai participă Daniela. Motivul e simplu, a fost avantajată fiica arbitrului principal, Iulia care este şi ea în concursul de senioare şi se numără printre favoritele turneului. Au mai fost şi alte încălcări de regulament şi bun simţ la acest turneu, dar deja e treaba federaţiei să ia măsuri şi să clarifice situaţia", a spus pentru Adevărul, Boris Ciobanu.

Federaţia apreciază palmaresul Danielei Ciobanu

Marina Tauber, președintele Federației de tenis

Marina Tauber, preşedintele Federaţiei de Tenis din Moldova a menţionat că incidentul de la Turneul Campionilor Masters Moldova ţine de colegiul de arbitri şi nu doreşte să comenteze situaţia creată. Totodată, Tauber a menţionat că Daniela Ciobanu este una din liderele tenisului şi federaţia nu are nici un gând să o defavorizeze: „Sportiva în acest an a obţinut rezultate foarte bune şi Federaţia este mulţumită şi se mândreşte de aceste rezultate, cât în contextul rezultatelor performante în cadrul Lotului Naţional în categoria de vârstă 16 ani, atât şi la categoria de Senioare"

Arbitrul principal susţine că nu a încălcat regulamentul

Arbitrul Valeri Helbet susţine că a procedat în strictă conformitate cu regulamentul federaţiei internaţionale. „Noi nu avem dreptul să programăm meciuri ale categoriilor de juniori după orele 21.00. Partidele care au generat protestele jucătoarei Daniela Ciobanu şi a tatălui ei urmău să se dispute pe la orele 17.00 şi s-au jucat în proba seniorilor. Dar nimeni nu poate şti cât timp vor dura partidele premergătoare", remarcă arbitrul principal. El a mai spus că regulamentul ITF explică clar că meciurile la junior începute seara se pot prelungi până la miezul nopţii, iar la discreţia arbitrilor, chiar şi mai târziu. „Partida la care fac referire contestatarii a avut loc în proba seniorilor şi se putea disputa la orice oră", afirmă Valeri Helbet, de această părere fiind şi vicepreşedintele federaţiei de tenis, Vladimir Garştea.

Arbitrul principal de la Masters Moldova spune, de asemenea, că Alina Soltanici, o altă favorită la titlu, nu a avut nici o pretenţie după ce a fost învinsă de Iulia Helbet.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite