Sheriff Tiraspol a urcat pe primul loc în clasamentul Diviziei Naționale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sheriff Tiraspol a învins pe Dacia Chișinău
Sheriff Tiraspol a învins pe Dacia Chișinău

Derby-ul etapei a 17-a a campionatului de fotbal al Republicii Moldova, Divizia Națională, s-a jucat sâmbătă seara la Tiraspol. Campioana în exercițiu, Sheriff a învins, cu un scor categoric de 3-0, una din principalele contracandidate la titlu, Dacia Chișinău și a urcat pe prima treaptă a clasamentului.

Jucătorii formației din stânga Nistrului au abordat cu multă responsabilitate meciul cu oaspeții din Chișinău, care mai sunt numiți și "lupii galbeni". Ei au mizat din start pe potențialul său ofensiv și au reușit deschiderea tabelei deja în minutul 12, când brazilianul Jimmy Franca a fructificat o centrare venită de la Aleksandr Erohin. Fotbalistul rus, care este curtat cu insistență de mai multe echipe și în iarnă ar putea părăsi gruparea tiraspoleană, a dublat avantajul Sheriffului patru minute mai târziu. Ultima reușită a tiraspolenilor aparține sârbului Vladimir Brankovic, care a marcat din lovitură liberă.

În aceste condiții, Dacia Chișinău a consemnat prima înfrângere din actuala ediție, iar Sheriff s-a poziționat în fruntea clasamentului.


În alte partide ale etapei a 17-a s-au consemnat rezultatele:


Milsami Orhei - Găgăuzia Comrat 2-1 (Gh. Olexici, 21, Gh. Boghiu, 73 / R. Cartoev, 25)


Sfântul Gheorghe Suruceni - FC Tiraspol 0-2 (M. Maksymenko, 12, A. Radiola, 64)


Rapid Ghidighici - Olimpia Bălți 1-1 (A. Maxim, 22 / N. Orlovski, 87 (din penalty))


Dinamo Tighina - Nistru Otaci 3-2 (S. Zacon, 22, E. Golubovschi, 40, N. Titucenco, 59 - C. Vâlcu, 52, I. Radu, 55)


Academia UTM Chișinău - FC Costuleni 0-1 (M. Reșitca, 53)


Zimbru Chișinău - Iskra-Stal Râbnița 0-1 (Vitalie Bulat, 39).


După 17 etape disputate, primele trei locuri în clasament sunt ocupate de Sheriff, Iskra-Stal și Dacia, toate având câte 36 de puncte, fiind departajate de golaveraj.


În etapa a 18-a, sâmbătă, se vor juca meciurile: Găgăuzia - Academia UTM, FC Costuleni - Sheriff, Dacia - Dinamo, Nistru - Rapid, Olimpia - Sf. Gheorghe, FC Tiraspol - Zimbru, Iskra-Stal - Milsami.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite