Şahtar Doneţk şi selecţionata de fotbal a Ucrainei au rămas fără portar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a aplicat cea mai drastic sancţiune goalkeaperului de la Şahtar şi reprezentativa Ucrainei, Alexandr Rîbka.

În legătură cu rezultatul pozitiv al probei de dopaj, sportivul a primit o suspendare pe o durată de doi ani, anunţă serviciul de presă al clubului din Doneţk.

În perioada suspendării, Rîbka nu va avea dreptul să participe la nici un turneu organizat sub egida UEFA sau FIFA. Astfel el va rata campionatul European din acest an care va fi găzduit de ţara sa şi Polonia. Totodată, este puţin probabil că el va participa şi la următorul campionat Mondial.

Clubul Şahtar consider prea dură această sancţiune şi intenţionează să o conteste la UEFA. În cazul acceptării acestei contestaţii, forul european ar putea reduce termenul de suspendare, dar în caz contrar pedeapsa ar putea deveni mai dură.

Conform presei ucrainene, rezultatul pozitiv al testului antidoping a apărut după ce portarul Râbka ar fi utilizat pastile pentru slăbit , care conţineau substanţe interzise.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite