SAMBO Prima medalie mondială pentru Republica Moldova după o pauză de șase ani. Vezi cine a câștigat-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sambiștii moldoveni au obținut prima medalie după o pauză de câțiva ani
Sambiștii moldoveni au obținut prima medalie după o pauză de câțiva ani

La campionatul mondial de sambo din capitala lituaniană Vilnius a participat și lotul național al Moldovei, antrenat de Iulian Piatcovschi.

Selecționata tricolorilor a fost formată din patru sportivi, din care cea mai bună evoluție a avut-o Sergiu Oșlobanu (categoria de până la 82 de kilograme), care studiază la Bălți, dar este originar din satul Chișcăreni, raionul Sângerei. El a abordat cu mult profesionalism turneul, dar calea sa spre podiumul de premiere a fost deosebit de complicată.

Înaintea luptei semifinale, moldoveanul a traversat un eveniment mai puțin plăcut, arbitrii fiind deciși să-i fure victoria lui Sergiu. Protestul înaintat de antrenorul Iulian Piatcovschi a avut efect, și, în finalul turneului, Oșlobanu a devenit medaliat de bronz. Al doilea loc trei a revenit georgianului Niko Kutsia. Campion în această categorie a devenit rusul Vladimir Prikașikov, urmat pe podium de Mahomed Abdulganilov (Belarus).

„În pofida tuturor impedimentelor noi am reușit să cucerim o medalie, prima la mondialele de seniori după o pauză de șase ani", a declarat la revenire în patrie, antrenorul naționalei Iulian Piatcovschi. Ultima dată Moldova a urcat pe podiumul de premiere a unui turneu similar în anul 2005, când bronzul a fost cucerit de Ramazan Murtazaliev.

Ceilalți luptători din lotul nostru au evoluat modest. Octavian Nacu (62 kg) a repurtat o victorie , a suferit în cel de-al doilea meci înfrângere şi a fost eliminat din concurs iar Dumitru Lungu (52 kg) a cedat în ambele partide preliminare disputate. Unica femeie din echipă Mariana Davîdov (62 kg) a obţinut două victorii şi a suferit două înfrângeri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite