SAMBO Învingători din două țări - la memorialul „Andrei Doga"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luptătorii s-au bătut pentru premiile turneului de la Chișinău
Luptătorii s-au bătut pentru premiile turneului de la Chișinău

La Chișinău a avut loc ediția ordinară a turneului internațional de sambo, organizat în memoria patriarhului acestui stil de lupte în Moldova, antrenorului Andrei Doga.

La eveniment au fost prezenți zeci de luptători veniți din mai multe țări în care se practică acest gen de sport. În majoritatea categoriilor de greutate titlurile de învingător au revenit sportivilor din Moldova: Ion Balan (52 de kilograme), Serghei Colodii (62 kg), Maxim Fominîh (68 kg), Vasile Braga (74 kg), Sergiu Oşlobanu (82 kg), Denis Tachi (90 kg), Radu Malcic (100 kg) și Andrei Duca (plus 100 kg).Unicul învingător din afara republicii a fost belarusul Andrei Kurlîpo.

Maxim Fominîh a obținut victorie în categoria de până la 68 de kilograme în care evoluaseră și regretatul antrenor. El a primit un premiu special din partea văduvei lui Andrei Doga, Raisa.

La turneu au fost prezenţi foştii elevi ai renumitului antrenor, Iraclii Valişvili, fraţii Simion şi Ivan Curdov, Vasile Scurtu, multipli campioni naţionali, Vitalie Radcicov, campion mondial de veterani la sambo şi judo.

Antrenorul emerit Andrei Doga a fost fondatorul luptei sambo în republica noastră. El a pregătit aproximativ 150 maeştri ai sportului, premianţi la diferite turnee internaţionale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite