ȘAH O victorie și o înfrângere pentru Republica Moldova în debutul Europenelor pe echipe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Bologan (dreapta) și Piotr Svidler - prima strângere de mână la Europenele-2011
Viorel Bologan (dreapta) și Piotr Svidler - prima strângere de mână la Europenele-2011

Selecționata de șah a Moldovei a început debutat cu o înfrângere la Campionatul European pe echipe din Grecia, fiind învinsă de puternica echipă a Rusiei. În runda secundă însă, tricolorii s-au revanșat și au destrămat formația Luxemburgului.

În etapa inaugurală, șahiştii noştri au obținut remize în trei meciuri, şi doar într-o singură partidă au fost învinși. În fața vedetelor șahului mondial din echipa Rusiei, moldovenii au avut un comportament exemplar, doar Dumitru Svetușchin capitulând în fața lui Aleksandr Morozevici. Meciurile încheiate la egalitate au opus pe Viorel Bologan și Piotr Svidler, Viorel Iordăchescu și Aleksandr Grișciuk, Sergiu Vedmediuc și Ian Nepomneașci.

Vineri după amiază, meciurile de la Europenele din Porto Carras pentru moldoveni au constituit un simplu antrenament, deoarece adversarii din selecționata Liechtensteinului au un coeficient ELO mult mai scăzut. În rezultat, toți componenții lotului nostru - Viorel Bologan, Viorel Iordăchescu, Dumitru Svetușchin și Vladimir Hamițevici, au obținut victorii și scorul final a fost 4-0.

După două runde disputate, tricolorii au acumulat două puncte și împart locurile 15-25.

Potrivit programului, sâmbătă, echipa Moldovei se va confrunta cu Muntenegru. La turneu participă selecționate din 38 de țări.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite