ȘAH Moldoveanca Diana Baciu a devenit „călăul" jucătoarelor din Azerbaidjan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe parcursul a două runde din cadrul Campionatelor Europene de șah de la Albena (Bulgaria), talentata sportivă din Chișinău, Diana Baciu a învins două sportive cu același prenume Narmin, ambele din Azerbaidjan.

O jumătate de punct (adică o remiză) obținută în ultima etapă a turneului de la Albena i-ar fi de ajuns moldovencei Diana Baciu pentru a obține primul titlu european din carieră.

În runda a opta a competiției, Baciu a jucat, din postură de lideră a clasamentului la zi, cu reprezentanta Azerbaidjanului, Narmin Kazimova. În pofida faptului că adversara avea un coeficient ELO mai bun, Diana și-a dominat adversara pe tot parcursul meciului, reușind să obțină o victorie prețioasă.

După totalizarea rezultatelor din runda a noua, Diana Baciu conduce în continuare clasamentul cu 7 puncte acumulate. Pe locul secund se clasează sportiva din Armenia, Maria Gevorgyan (6,5 puncte), adversară a moldovencei în ultima rundă.

Pentru a intra în posesia titlului suprem, Diana Baciu are nevoie de doar jumătate de punct în meciul care va avea loc marți.

NICHITA MOROZOV, SURPRIZA PLĂCUTĂ ÎN COMPETIȚIA JUNIORILOR

Deși era doar al 42-lea favorit în grila de start a turneului masculin la categoria de vârstă Under-12, moldoveanul Nichita Morozov, a reușit o serie de rezultate foarte bune în ultimele runde și a ajuns, după etapa a opta, pe primul loc în clasament. Luni, Morozov l-a învins pe sportivul român Andrei -Teodor Dolana. În cazul unei victorii în ultima rundă în partida cu Nikolas Theodorou (Grecia), sportivul nostru poate deveni campion european.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite