ȘAH Fără medalii la Mondialele de cadeți, juniori și tineret din Brazilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diana Baciu (dreapta) împreuna cu Diana Mirza, o altă participantă la Mondiale
Diana Baciu (dreapta) împreuna cu Diana Mirza, o altă participantă la Mondiale

Niciunul dintre cei şase moldoveni care au participat la Campionatele mondiale de şah din Caldas Novas nu a urcat pe podiumul de premiere. Lidera lotului de tineret, Diana Baciu, campioană europeană în această toamnă, a evoluat în categoria de vârstă de până la 18 ani, aflându-se mai multe etape la rând printre fruntaşele clasamentului.

În nouă meciuri disputate, ea a pierdut doar două întâlniri şi s-a clasat pe locul opt, cu şase puncte. În ultima rundă, Diana a trecut de americanca Emily Tallo.

Vicecampionul continental Nichita Morozov (12 ani) a încheiat la egalitate partida cu turcul Volkkan Sevgi şi a totalizat 5,5 puncte. Olga Hâncu (14 ani) a pierdut în disputa cu Dorsa Derakhshani din Iran şi a obţinut un rezultat final similar. Ambii sportivi au fost aproape de topul liderilor, însă s-au clasat pe locurile 26, respectiv 19.

Ceilalţi jucători din ţara noastră au evoluat mai modest. Vladlen Şevciuc (18 ani) a adunat 4 puncte, Valentina Biciuc (16 ani) are la activ 3,5 puncte, iar Ana Curoşu (8 ani) - 3 puncte.

Până în prezent, cele mai bune rezultate la Mondialele de cadeţi, juniori şi tineret au fost obţinute de Elmira Scripcenco, care a devenit campioană în 1996 la categoria de până la 16 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite