ȘAH Diana Baciu a remizat la Europene, dar se menține în fruntea clasamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diana Baciu luptă pentru primul titlu european
Diana Baciu luptă pentru primul titlu european

Talentata jucătoare basarabeană de șah, dublă campioană mondială și dublă premiantă europeană de bronz se apropie cu pași mari de primul său titlu european.

În runda a șaptea a Campionatului European Individual de șah, rezervat cadeților, juniorilor și tineretului, de la Albena (Bulgaria), lidera lotului național al Republicii Moldova, Diana Baciu a obținut remiză, rezultat care o apropie tot mai mult de o medalie continentală, distincție care îi lipsește din palmares. Ea s-a confruntat cu reprezentanta Azerbaidjanului, Narmin Halafova, o jucătoare cu un coeficient ELO puțin mai slab decât al Dianei.

„Au mai rămas două etape până la final și simt că am forțe să înving în acest turneu. Pentru mine nu contează locul pe care o să ăl ocup după runda a șaptea, important este să fiu prima după nouă etape", a spus Diana Baciu, în exclusivitate pentru Adevărul.

La scurt timp după această declarație, principala adversară a moldovencei în lupta pentru titlu, Meri Abramidze a pierdut în disputa cu armeana Maria Gevorgyan, și Diana Baciu rămâne lider autoritar în clasament, cu șase puncte acumulate.

În penultima rundă - a opta , luni, Diana Baciu va întâlni o altă sportivă din Aazerbaidjan, Narmin Kazimova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite