ȘAH Bologan a promovat, Iordăchescu - eliminat, la Cupa Mondială din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi reprezentanți ai Republicii Moldova la Cupa Mondială din Hantî Mansiisk, Viorel Bologan și Viorel Iordăchescu, au avut evoluții contradictorii în debutul turneului.

Evenimentul din regiunea estică a Rusiei este considerat a fi unul dintre cele mai prestigioase starturi ale sezonului, la turneu participând 128 de jucători care au trecut printr-o riguroasă „sită" de calificări.

Sistemul de disputare a competițiilor este unul eliminatoriu, astfel că după fiecare etapă, șahiștii care pierd în micromeciuri (câte două partide disputate) părăsesc competiția.

Marii maeştri internaţionali din Moldova, Viorel Bologan şi Viorel Iordăchescu au repurtat victorii în primele partide ale micromeciurilor rundei inaugurale.

Viorel Bologan l-a învins cu piesele negre pe Bartosz Socko (Polonia). Viorel Iordăchescu a trecut de francezul Sebastien Feller. Marți, adversarele s-au confruntat din nou. De data aceasta, șansa i-a zâmbit doar lui Bologan care a remizat și s-a calificat în runda a doua.

Celălalt Viorel, Iordăchescu a suferit înfrângere în partida a doua și au fost necesare confruntări suplimentare pentru a stabili învingătoarea micromeciului. Într-o partidă a fost consemnată remiză, iar în a doua Feller a învins și a acces în runda a doua a Cupei Mondiale.

Miercuri, Viorel Bologan va juca în următoarea etapă cu reprezentantul Cupei, Leinier Dominguez Perez.

Considerată o competiție de elită, organizatorii Cupei Mondiale au prevăzut și un fond de premiere solid, egal cu 1.600.000 de dolari. Învingătorul turneului va fi remunerat cu 96.000 dolari, finalistul se va alege cu 64.000 de dolari, iar semifinaliştii își vor completa conturile bancare cu câte 40.000 de dolari fiecare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite