ȘAH/ 12 cadeți și juniori pot reprezenta Republica Moldova la Europene și mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionatul naţional la şah, rezervat cadeţilor şi juniorilor, a desemnat în ultima rundă pretendenţii pentru participarea la principalele turnee internaționale din anul curent.

Pentru a accede în lista preliminară a loturilor naționale, tinerii șahiști urmau să devină finaliști ai turneului la diferite categorii de vârstă.

În turneul celor mai mici sportivi (în vârstă de până la zece ani) campion a devenit Nicolae Calincov, urmat în top de Victor Chetrari. La feminin cele mai puternice au fost Ana Gnatiuc, respective Livia Managadze.

Printre sportivii cu doi ani mai mari, la masculin primele două locuri au fost ocupate de Nichita Morozov și Marius Abramciuc, iar în concursul fetelor, finalist au fost Paula-Alexandra Gâțu şi Marina Jecov.

În fine, în concursul juniorilor (Under-14) campion a devenit Egor Procop, urmat de marius Abramciuc, la masculin. Iar în concursul fetelor pe primele două locuri s-au clasat Olga Hâncu, respectiv Valeria Ciolan.

Potrivit secretarului general al federației de profil, Ion Solonaru, deşi campionatul Mondial se va desfăşura în Brazilia, deja sunt doritori de a pleca printre cei care au obţinut acest drept. "Faptul că şahul, în afară de alte frumuseţi îţi oferă şi posibilitatea de a vedea lumea este un alt aspect ce pledează în favoarea practicării lui", a menționat Solonaru.

La categoria de vârstă până la 10 ani, masculin, la recenta ediţie de campionat a fost stabilit un record de participare - 46 de jucători.

Europenele de şah din anul curent se vor desfăşura în luna septembrie în Bulgaria. Campionatul Mondial este programat pentru luna noiembrie în Brazilia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite