Rugbyștii moldoveni se pregătesc pentru meciul cu Belgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentativa noastră face parte din Divizia 1B a Cupei Europene pe Naţiuni, împreună cu Cehia, Germania, Polonia, Belgia şi Olanda.

Imediat după sărbătorile de iarnă, conducerea Federaţiei Moldoveneşti de Rugby (FMR) a demarat pregătirile către primele meciuri din anul 2011 ale echipei naţionale de seniori. Primul test gruparea „tricolorilor" îl va susţine la 12 februarie, când se va confrunta, în deplasare, cu puternica selecţionată a Belgiei.

Antrenorul naţionalei Moldovei, Sergiu Moţoc, şi managerul echipei, Veaceslav Bulai au anunţat lista celor 34 de jucători care vor fi convocaţi într-un cantonament de pregătire pentru meciul cu Belgia din cadrul Cupei Europene a Naţiunilor, ediţia 2009-2010. Numai 22 însă vor pleca la Bruxelles.

10 JUCĂTORI VOR VENI DE LA ECHIPE STRĂINE

Lotul lărgit al Moldovei include jucători de la 13 echipe din ţară şi străinătate: Victor Leon, Gheorghe Gajion, Sergiu Castraveţ, Octavian Manole şi Mihai Gheorghieş (toţi de la UTM Chişinău), Andrei Mâţăblândă, Daniel Hâncu, Ion Dascăl, Victor Arhip, Nicolae Caburgan, Gheorghe Voloşciuc, Vitalie Baleca, Veaceslav Lozinschi, Alexandru Bulgac, Alexandru Matveev şi Dorin Petrache (toţi de la USEFS), Igor Orghianu şi Maxim Gargalâc (ambii de la ASEM), Sergiu Muntean şi Eduard Toderică (ambii de la Olimp-Electromaş Tiraspol), Ion Cavcaliuc şi Mihail Vasian (ambii de la Liceul Municipal Sportiv Chişinău), Victor Beilic (Şcoala Sportivă Specializată de Acrobatică şi Rugby Chişinău), Alexandru Breazu (RC Ciorescu), Andrei Romanov, fraţii Vadim şi Maxim Cobâlaş (toţi de la VVA-Podmoskovje Monino, Rusia), Oleg Prepeliţă, Alexandru Găgăuz şi Adrian Baltag (toţi de la Spartak Moscova, Rusia), Dumitru Vasilachi (Credo Odesa, Ucraina), Dumitru Arhip (Enisei Krasnoiarsk, Rusia), Veaceslav Titică (Krasnîi Iar Krasnoiarsk, Rusia), Nicolae Chirilă (Imperia-Dinamo Penza, Rusia).

Preşedintele federaţiei republicane de rugby, Vasile Revencu, consideră că un număr mai mare de jucători implicaţi în pregătiri este benefic pentru moralul echipei, care este important să fie la înălţime pe parcursul pregătirilor.

MECI-TEST CU RUGBIŞTII ROMÂNI

Rugbiştii convocaţi încep astăzi pregătirile care vor include un program axat în special pe exerciţiile în sala de forţă. La şedinţele de pregătire vor participa sportivi din echipele autohtone. De la 1 februarie, în cantonament vor veni şi stranierii urmând să se desfăşoare pregătiri ale lotului complet.

Solicitat de „Adevărul", Vasile Revencu a remarcat că „înaintea deplasării la Bruxelles, echipa Moldovei va susţine, la Chişinău, cel puţin un amical cu una din formaţiile de top din România. Numele acesteia şi locul disputării meciului vor fi stabilite ulterior".

Meciul Belgia-Moldova se va disputa la 12 februarie, ora 14.00, pe Stade Roi Baudouin (Bruxelles). ; De la 1 februarie în cantonament vor veni şi stranierii.

Am învins Polonia în 2010

Cupa Europeană pe Naţiuni este o competiţie organizată de forul continental de specialitate aflată la prima ediţie. Turneul este organizat pe parcursul anilor 2010-2012, şi include participarea a 35 de echipe din Europa.

Până în prezent, în cadrul Diviziei 1B, în care joacă selecţionata „tricolorilor", s-au disputat deja şase meciuri, inclusiv partida Polonia - Moldova, în care „tricolorii" au învins cu scorul 36-25. În alte întâlniri din 2010 au fost consemnate rezultatele: Cehia - Polonia 20-15, Cehia - Belgia 12-24, Germania - Polonia 17-22, Olanda - Cehia 13-25 şi Olanda - Germania 10-29.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite