Robert Prosinecki, în drum spre banca tehniică de la Sheriff

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Prosinecki este cu gândul la Sheriff
Robert Prosinecki este cu gândul la Sheriff

Jurnaliştii sârbi îl dau pe Prosinecki drept posibilul viitor antrenor al galben-negrilor.Renumitul tehnician din Croaţia, Robert Prosinecki, care recent a devenit antrenor principal al echipei sârbe Crvena Zvezda Belgrad se va deplasa î la Kiev. Formaţiile Dinamo Kiev şi Sheriff Tiraspol se vor confrunta în capitala Ucrainei, într-un meci contând pentru ultima etapă a fazei grupelor din Europa League.

Potrivit ziarului sârb Blik, Prosinecki vrea să urmărească evoluţia a trei fotbalişti implicaţi în această partidă, pe care vrea să-i achiziţioneze la gruparea din Belgrad. Este vorba despre mijlocaşul sârb de la kieveni - Milos Ninkovic, conaţionalul acestuia de la Sheriff, fundaşul Vladimir Volkov, precum şi brazilianul Jose Nadson Ferreira, de asemenea component al campioanei Republicii Moldova.

Impresarul Peter Bazic, care a adus mai mulţi fotbalişti la Sheriff Tiraspol, a recomandat pentru „steliştii" din Belgrad să fie insistenţi în transferarea acestor doi jucători. „Am discutat de două ori cu cei de la Crvena Zvezda. Dacă sunt interesaţi de Volkov şi Nadson, cred că ei ar putea, din iarnă, să îmbrace echipamentul alb-roşu", a declarat impresarul pentru Blik.

BASEL A DAT UN MILION DE EURO PENTRU VOLKOV

Transferarea fotbaliştilor din Divizia Naţională în Prva Liga poate însă fi compromisă, deoarece ambii jucători de la Sheriff au contracte care expiră tocmai în decembrie 2011. Gruparea nistreană nu doreşte să se despartă de sârbul Volkov, care în vară a fost curtat şi de Basel. Elveţienii au fost pregătiţi să dea un milion de euro pentru jucător, însă au primit refuz.

Actualmente, fundaşul sârb mai este curtat şi de belgienii de la Genk, Brugges şi Anderlecht, ruşii de la Spartak Moscova, dar şi de Basel.

UN BRAZILIAN DORIT LA BELGRAD

Potrivit analizelor jurnaliştilor sârbi, în schema de joc de 4-5-1 al lui Prosinecki la Crvena Zvezda, Volkov ar putea juca atât în linia defensivă, cât şi mijlocaş lateral. Volkov l-a impresionat pe Prosinecki după evoluţia sa în dubla cu Dinamo Zagreb, din preliminariile Champions League, din vară. Alţi doi sârbi din lotul „viespilor" tiraspolene, care se află în vizorul echipei lui Prosinecki sunt Ognjen Vranjes şi recenta achiziţie a Sheriffului, Aleksandar Pesic, însă Sheriff nu va renunţa în nici un caz la aceşti jucători.

Brazilianul Nadson de asemenea a fost monitorizat după jocurile cu dinamoviştii din Croaţia.

Prosinecki îl poate „demite" pe Sosniţki de la Sheriff

Transferarea celor doi fotbalişti de la Sheriff, Vladimir Volkov şi Jose Nadson Ferreira de la Sheriff la Crvena
Zvezda poate fi compromisă de interesul nistrenilor pentru a-i păstra în lot.

În aceste condiţii, jurnaliştii de la publicaţia sârbă „Novosti" presupun că Robert Prosinecki are şanse mari de a ajunge antrenor principal la campioana Moldovei. „Actualul technician de la Sheriff, belorusul Andrei Sosniţki, se află într-o situaţie ingrată la Tiraspol, deoarece Sheriff este „codaşa" grupei E în Europa League şi a ratat titlul de campioană de toamnă în Divizia Naţională, fiind cel mai slab sfârşit de sezon în istoria echipei", scrie ziarul din Belgrad.

Jurnaliştii de la „Novosti" au ajuns la concluzia că, dacă nu va reuşi să transfere jucătorii doriţi, croatul Prosinecki
l-ar putea înlocui pe Sosniţki la timona campioanei Moldovei.

Profil

Născut: 12 ianuarie 1969;
Localitatea: Schwenningen (Germania);
Jucător: la Dinamo Zagreb, Crvena Zvezda, Real Madrid, Barcelona, Sevilla, Croaţia Zagreb, Standard Liege;
Antrenor: selecţionata Croaţiei, Crvena Zvezda;
Palmares: 5 meciuri, pentru selecţionata Yugoslaviei (tineret), 15 - Yugoslavia (seniori) și 49 - Croaţia (seniori).

Vladimir Volkov a jucat și cu Streaua București

Sârbul Volkov vrea să joace la Crvena Zvezda

Fundaşul a acordat şi un scurt interviu jurnaliştilor de la Blik, în care a vorbit despre oferta sârbilor:

BLIK: Sunteţi surprins de ofertă?

Vladimir Volkov: Crvena Zvezda este unul din cele două mari cluburi ale Serbiei, iar pentru mine, la fel
ca pentru oricare jucător sârb, este o onoare acest interes.

Care sunt şansele să ajungi la formaţia din Belgrad?

Actualmente chiar nu ştiu. Am un contract cu Sheriff pentru încă un an şi mă axez exclusiv pe evoluţia mea la Sheriff.
Ulterior pot veni în Serbia.

Prosinecki te va urmări la Kiev...

Mă bucură acest fapt. Cred că merit să mă aflu în vizorul
acestui mare antrenor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite