„Revoluţie“ de cadre la Zimbru Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oficialii clubului Zimbru au vorbit despre succesele galben-verzilor
Oficialii clubului Zimbru au vorbit despre succesele galben-verzilor

Patronii echipei de fotbal Zimbru spun că lotul galben-verzilor va fi restructurat în proporție de 40%. Acest lucru nu se referă însă la antrenori. Milionarul rus Adlan Șișhanov cofondatorul clubului, se declară mulţumit de activitatea echipei tehnice.

Zimbrii au plecat în vacanţă ieri seara, după ce şi-au ridicat toate salariile şi primele. Ei urmează să revină la antrenamente imediat după Revelion, când vor demara ședințele de pregătire pentru un nou an fotbalistic. Aproape jumătate dintre jucători nu vor mai figura însă în lot deoarece sunt anunțate remanieri radicale la Zimbru.

Vor să aducă jucători mai buni

„Vom aduce jucători mai buni, pentru nivelul competiției autohtone", a spus Igor Oprea, directorul clubului. Unul din finanţatorii zimbrilor, milionarul rus Adlan Şişhanov, a afirmat că obiectivul echipei în actuala ediție a Diviziei Naționale îl reprezintă accederea în cupele europene intercluburi. El a spus că la Zimbru ar putea veni georgianul Levan Korgalidze, unul din golegeterii campionatului trecut, care a jucat pentru Dacia Chișinău. „Nu promit că voi aduce jucători de milioane de euro, dar mă voi strădui să îndeplinesc toate doleanțele antrenorului Sergiu Stroienco. Vă asigur că vor fi jucători buni pentru nivelul Moldovei", a spus Şişhanov.
Întrebat câți bani a investit la Zimbru în acest an, milionarul rus a spus că a numărat până la un milion de euro, după aceasta a pierdut firul.
Directorul clubului din Capitală, Igor Oprea, susţine că la Zimbru s-a format o pepenieră de tineri fotbalişti care furnizează jucători echipei de bază. „Școala de fotbal pregătește jucători pentru echipa Zimbru-2, iar cei mai talentați de la echipa secundă pot ajunge și în Divizia Națională", a afirmat Oprea.

Au terminat anul pe locul trei

În ultima etapă din acest an a Diviziei Naționale, care a avut loc marți, Zimbru a reușit să obțină victorie în fața concitadinei Academia UTM Chișinău și a urcat pe locul trei. În meciul de pe stadionul UTM, galben-verzii au marcat câte un gol în fiecare repriză, înscrise de Oleg Molla și Eugen Slivca.
Campioana în exercițiu Dacia a jucat cu Iskra-Stal, actuala deținătoare a Cupei Moldovei. Victoria nistrenilor, cu 2-1, a privat lupii galbeni de trei puncte şi, respectiv, de titlul de campioană. Deşi a jucat doar remiză cu Olimpia Bălți (0-0), Sheriff a devenit campioană de toamnă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite