Revista presei: „Produse radioactive în drum spre Moldova"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Produsele radioactive nu au mai ajuns în Moldova
Produsele radioactive nu au mai ajuns în Moldova

Instituțiile de frontieră din Ucraina au curmat tentative de întroducere în Republica Moldova a unei încărcături radioactive.

Colaboratorii Inspecţiei Ecologice de Stat din Ucraina, au reţinut la punctul de control Starokazacie (regiunea Odesa), un camion "Volvo", care transporta încărcătura radioactivă cu greutate de 9,5 tone, anunță Unimedia cu referire la most-odessa.info.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Ecologiei din Ucraina, încărcătura periculoasă era transportată din China în Republica Moldova.

LA CAHUL SE POT RENUMĂRA VOTURILE

Comisia Electorală Centrală în şedinţa de astăzi, a examinat două contestaţii depuse de reprezentantul comuniştilor la CEC, Veaceslav Colesnic.

Potrivit acestuia, în primul caz este vorba de doi reprezentanţi cu drept consultativ ce au lipsit de la procesul de numărare a voturilor şi întocmirii proceselor verbale. Publika.md anunță că cei doi au fost trimişi acasă şi anunţaţi să revină a doua zi dimineaţă pentru a continua procedurile electorale legale.

Veaceslav Colesnic susţine că numărul buletinelor de vot ce au fost declarate nevalabile este exagerat.

Reprezentantul PCRM la CEC a declarat că şi în cel de-al doilea caz, s-au comis încălcări grave la numărarea voturilor.

Presupusele încălcări vor fi examinate de către judecătoria Cahul. Materialele au fost trimis spre examinare şi Ministerului de Interne.

OFICIILE DIN CAPITALĂ, TOT MAI SCUMPE PENTRU CHIRIAȘI

Potrivit experţilor imobiliari, acum doi ani birourile din centrul capitalei erau cele mai căutate de către agenţii economici. „Cu doi ani în urmă businessmanii aveau destui bani ca să achite chiria lunară, acum însă, din cauza descreşterii veniturilor, aceştia preferă birouri ceva mai ieftine", susţin experţii.

În Chişinău preţul mediu de închiriere al unui birou este de 12 euro pe lună, anunță 24h.md. Acesta însă variază de la un sector la altul. În centrul municipiului, în special în centrele de afaceri, chiria poate ajunge la 20 de euro pentru metru pătrat şi depinde de dotări şi amplasarea biroului. În timp ce stăpânii birourilor de pe străzile adiacente sunt dispuşi să scadă din preţ în medie cu 5-7 euro.

Cele mai ieftine spaţii pentru birouri sunt în cartierele limitorfe. Astfel la Ciocana pe strada Voluntarilor, metrul pătrat costă 1 euro, iar pe strada Meşterul Manole - 3 euro. La Telecentru un metru pătrat de spaţiu pentru birou costă 9 euro.

FERMIERII NU SE GRĂBESC SĂ-ȘI ASIGURE TERENURILE

Producătorii agricoli mici şi mijlocii nu şi-au asigurat terenurile agricole pentru 2011. Ei declară că nu au făcut-o pentru că nu au încredere în sistemul de asigurare a riscurilor în agricultură. Aceştia mai spun că nu au nici bani pentru a plăti prima de asigurare. Asta deşi statul acoperă până la 60 la sută din eventualele pierderi de producţie.

Publika.md anunță că statul asigură riscurile de producţie în agricultură cu până la 400 de lei la hectar. De acest ajutor, însă, beneficiază producătorii agricoli mari. Numărul lor a crescut cu 15 la sută faţă de anul trecut, ceea ce îi avantajează pe asiguratori.

Anul acesta şi-au asigurat terenurile agricole 200 de fermieri. Astfel, firmele de asigurări au obţinut peste 400 de milioane de lei, ceea ce constituie cu aproape 100 de milioane de lei mai mult decât anul trecut.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite