Republica Moldova: Zimbru Chișinău a mai pierdut un derby

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un gol, o eliminare și o luptă acerbă au fost doar câteva dintre ingredientele meciului dintre Sheriff și Zimbru. Suporterii veniţi în număr mare pe stadion au înfruntat gerul, susţinându-şi frenetic favoriţii.

Eternul derby dintre cele mai experimentate formaţii din fotbalul moldovenesc - Zimbru şi Sheriff, disputat pe stadionul din Tiraspol le-a surprins pe cele două grupări pe poziţii modeste în clasamentul la zi.

După un debut modest de campionat, nistrenii se clasau abia pe locul trei. De cealaltă parte, clubul din strada Butucului se află la prima partidă după ce a făcut mai multe rocade la nivel administrativ.

După reluarea campionatului în anul curent, Zimbru a consemnat două victorii importante în disputa cu FC Costuleni (2-0) şi cu Academia UTM (1-0) şi a plecat la Tiraspol cu moralul ridicat dar şi cu o serie de jucători noi în lot. Aceştia sunt: Ales Shuster, primul ceh din fotbalul moldovenesc, românul Daniel Bălaşa, care revine la Zimbru după o pauză de doi ani şi Cornel Cornea, un alt jucător din dreapta Prutului.

De cealaltă parte, Sheriff a făcut mai multe achiziţii decât adversara sa, însă, după o victorie în disputa cu Rapid, nistrenii au remizat la Chişinău cu „lanterna roşie" Sfântul Gheorghe Suruceni.

În primul sfert de oră al meciului nu au fost ocazii clare de gol, ambele echipe apropiindu-se mai greu de poarta adversă. Abia spre finalul primei reprise, Sheriff a fost mai insistent pe atac, fără a crea ocazii periculoase la poarta lui Nicolae Calancea.

Bălţeanul Ghenadie Sidenco, care a arbitrat partida, a oferit un „dar" neplăcut oaspeţilor, rămaşi în zece, după eliminarea lui Vadim Cravcescu în ultimul minut din prima parte a meciului.


SHERIFF A MARCAT ÎN PRELUNGIRI

Chiar şi în superioritate numerică, Sheriff Tiraspol nu reuşea să treacă de compartimentul defensiv al „galben-verzilor". Misiunea gazdelor a fost complicată şi de faptul că Zimbru a revenit după pauză cu un fundaş în plus: în locul atacantului Agoche pe teren a acces apărătorul Victor Nosenco. Pe final de meci se părea că Sheriff va obţine a doua remiză consecutivă, dar în minutele de prelungiri, eforturile „viespilor" de pe malul Nistrului s-au soldat cu succes.

Centrarea lui Gheorghiev de pe extremă a fost preluată de Aleksandr Pesici în plasa porţii oaspeţilor şi Sheriff învinge cu 1-0. Tiraspolenii auprofitat astfel de înfrângerea orheienilor şi urcă pe locul doi în clasament, în locul lui Milsami, pe trei.


Milsami a clacat în faţa „academicienilor"

Antrenată de românul Ştefan Stoica, echipa Milsami Orhei a suferit înfrângere în etapa a XXIV-a a Diviziei Naţionale, confruntându-se în deplasare cu Academia-UTM Chişinău.

Deşi a făcut achiziţii costisitoare şi este cotată cu şanse mari la obţinerea titlului, echipa orheiană s-a „poticnit" pe terenul Complexului Sportiv UTM din capitală. În ciuda temperaturilor joase, jucătorii Academiei-UTM şi ai clubului Milsami au jucat într-un ritm alert, luptându-se cu gerul.

Deşi au dominat pe jumătatea de teren a chişinăuienilor, oaspeţii au fost extrem de imprecişi la finalizare, iar când baloanele nimereau cadrul porţii, portarul Victor Dîmov respingea cu uşurinţă.

Ocaziile s-au răzbunat şi în mitanul secund, Radu Gânsari a primit un balon în mijlocul careului de pedeapsă a lui Milsami şi a şutat elegant în dreapta portarului Mihai Moraru. Meciul s-a încheiat cu scorul 1-0 în favoarea Academiei-UTM şi orheienii au coborât pe treapta a treia a clasamentului.

Autorul unicei reuşite a meciului, Radu Gânsari, a declarat pentru „Adevărul": „Nu am fost impresionat de jocul lui Milsami. Cred că Dacia şi Sheriff sunt mult mai bine pregătite în acest campionat".

Fotbalistul, care a marcat până în prezent opt goluri în actuala ediţie de campionat, mărturiseşte că ar fi bucuros să devină golgeter, deşi are înscrise doar opt goluri până în prezent.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite