RUGBY UTM Chișinău și-a adjudecat ultimul trofeu al anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Strună a fost căpitanul învingătorilor
Sergiu Strună a fost căpitanul învingătorilor

Sâmbătă la amiază a fost trasă cortina peste anul rugbistic 2012. Ultimul meci al sezonului a fost jucat în finala Cupei Moldovei la rugby-15, între formațiile studențești UTM și ASEM.

Partida a început cu o ușoară superioritate a jucătorilor de la Academia de Studii Economice care au investit foarte mult efort în pregătirea acestei confruntări. Pentru a-și ajuta echipa, chiar și antrenorul Sergiu Moțoc a îmbrăcat echipamentul și a luptat alături de elevii săi.

De cealaltă parte, antrenorul UTM, Tudor Procopie a afirmat pentru Adevărul că formația pe care o pregătește se specializează mai mult pe versiunea rugby-7 și nu se antrenează aproape de loc conform tehnicilor de rugby clasic.

Poate anume din acest motiv, cei de la UTM au cedat adversarilor rolul „primei viori". Avantajul de joc al ASEM-ului a fost fructificat la mijlocul primei reprize, când arbitrul central, Anatolie Tipa le-a acordat o lovitură de pedeapsă, și ASEM a deschis tabela, scorul devenind 3-0. În ultimul minut al primului mitan, discipolii lui Tudor Procopie au organizat un splendid atac. Mihai Gheorghieș a pasat elegant lui Alexandru Grozov care a accelerat pe lângă adversari și a pus eseu. Scor la pauză 5-3.

După revenirea de la vestiare jucătorii au continuat goana după victorie. Ambele echipe și-au trecut în cont câte un eseu cu transformare și astfel, scorul final a fost 12-10 în favoarea rugbiștilor UTM, care au primit prestigiosul trofeu din mâinile președintelui Federației Moldovenești de Rugby, Vasile Revencu. „Creștem și la rugby-15. Dacă în anul curent au participat doar patru echipe la Cupa Moldovei, în anul viitor vor fi mai multe formații și vom organiza și campionatul", a spus oficialul FMR.

Căpitanul învingătorilor, Sergiu Strună a declarat că „nu mai țin minte când ultima dată ne-am antrenat pentru rugby mare. Sper să fie cât mai multe asemenea turnee, căci doar prin ele putem progresa", menționează rugbistul.

Cupa Moldovei de rugby-15 s-a desfășurat după o pauză de cinci ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite