RUGBY Selecționata Moldovei a acces în finala Campionatului European de juniori, Under-20

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu 24 august, naționala de junior a Republicii Moldova s-a aflat în Luxemburg unde s-a desfășurat etapa preliminară în zona Centru a Campionatului European de junior, rezervat jucătorilor învârstă de până la 20 de ani.

Formația noastră, antrenată de Sergiu Moțoc s-a confruntat în primul meci cu echipa similar a Cehiei. Deoarece se aflau la primul meci din cadrul turneului echipele s-au tatonat vreo jumătate de oră până au realizat primele puncte. Abia în minutul 32 moldoveanul Igor Orghianu reușește să obțină primele cinci puncte, completate imediat cu două puncte după executarea loviturii de pedeapsă de către Nicolae Obadă.

La mijlocul reprizei secunde, tricolorii și-au mai trecut în cont un eseu (autor Alexandru Sacovschi), iar cu patru minute până la final, cehii au realizat unicul lor eseu din acest meci, prin Jan Cizek. Astfel, Moldova a câștigat partida cu Cehia cu 10-5 și s-au calificat în finala turneului.

În meciul decisiv, tricolorii s-au confruntat cu Elveția, formație care în primul meci a trecut de Luxemburg, cu 8-3.

Finala, tinerii rugbiști moldoveni au jucat-o mult mai relaxat reușind să administreze o înfrângere usturătoare jucătorilor din Țara Cantoanelor. Discipolii lui Moțoc și-au trecut în cont patru eseuri, prin Alexandru Breazu, Igor Orghianu și Nicolae Cotoros (două), iar alte nouă puncte au fost aduse echipei de Nicolae Obadă. În final, Moldova a învins cu 29-5 și a devenit câștigătoare a turneului.

În meciul pentru locul trei, Luxemburg a învins Cehia cu 18-8.

La finele acestei competiții, potrivit rugby.md, federația continentală de rugby a propus republicii Moldova să găzduiască finala Campionatului European, Under-20.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite