RUGBY Moldoveanul Vadim Cobâlaș e pe val la echipa engleză Sale Sharks

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vadim Cobâlaș este jucător de bază în naționala Moldovei
Vadim Cobâlaș este jucător de bază în naționala Moldovei

Lidera campionatului britanic, Harlequins a trecut prin clipe de groază la finele meciului de pe teren propriu cu sale Sharks, echipă a moldoveanului Vadim Cobâlaș

Primul și unicul, deocamdată, rugbist moldovean din prima ligă britanică, deși nu joacă integral meciurile echipei sale, a reușit să înscrie primul eseu din competiție.

Soroceanul Vadim Cobâlaș, internațional moldovean și component al echipei Sale Sharks a jucat doar zece minute în meciul de campionat cu lider AVIVA Premier League, Harlequins, dar a reușit să marcheze un eseu, primul într-un meci oficial de la venirea sa în Anglia.

Meciul de pe arena liderei Harlequins a început destul de prost pentru oaspeți, care fuseseră dominați cvasitotal atât pe teren cât și pe tabela de scor.

La scorul de 48-17, „rechinii" au apăsat pe accelerator și Harlequins a fost nevoită să se cantoneze în apărare și nu a mai marcat până la finele partidei. După ce Sharks a mai înscris un eseu, la scorul de 48-24, antrenorul oaspeților l-a ingtrodus în teren pe moldoveanul Vadim Cobâlaș. El a marcat al patrulea din cele șase eseuri al meciului, care s-a încheiat cu scorul final de 48-41.

„Deși am pierdut, acest meci ne-a ridicat mult moralul. Noi am primit chiar și două puncte bonus: pentru marcarea a mai mult de patru eseuri și pentru că am pierdut la o diferență de doar șapte puncte", a declarat rugbistul în exclusivitate pentru Adevărul.

După cinci etape disputate, Sale Sharks se poziționează pe locul patru în clasament, iar sâmbătă va juca împotriva echipei Glouchester, poziționată actualmente pe locul cinci în top.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite