RUGBY/ Meciul Moldova - Olanda a fost infectat cu „viruși" electorali ai PLDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, selecționata rugbistică de seniori a Republicii Moldova a susținut ultimul meci din stagiunea 2010-2011 a Campionatului European pe Națiuni, Divizia 1B, disputat la Chișinău în compania Olandei.

Deși au învins cu scorul de 22-15, „haiducii" antrenați de Sergiu Moțoc au ratat calificarea în Divizia 1A, fiind devansați de reprezentativa Belgiei, care, având același număr de puncte (16), au ocupat primul loc în baza unor coeficienți suplimentari.

Olandezii care în actuala stagiune nu obținuseră nici o victorie în patru meciuri disputate anterior, venise în Moldova deciși să întrerupă această serie nefericită de rezultate negative. Tricolorii însă le-au compromis intențiile în minutul 14, când căpitanul Veaceslav Titică a marcat un eseu de toată frumusețea, urmat de o transformare reușită de Alexandru Găgăuz (în imagine). Astfel, după primul sfert de oră scorul devenise 7-0.

image

Cu regret în faza imediat următoare, batavii au profitat de o lovitură de pedeapsă și au obținut trei puncte. Bucuria oaspeților a fost de scurtă durată, deoarece în minutul 18, Vitalie Baleca a mai transformat un eseu. Finalul primei reprize a aparținut olandezilor care au înscris un eseu și la pauză echipele au plecat cu scorul de 12-8 în favoarea „haiducilor".

OLANDEZII AU CONDUS ÎN PRIMELE MINUTE ALE MITANULUI SECUND

Debutul mitanului secund a fost unul de coșmar pentru moldoveni. În scurt timp după revenirea echipelor de la vestiare, oaspeții au marcat un eseu, urmat de o transformare reușită, care i-a adus în avantaj, scor 12-15. Aceste cifre s-au menținut pe tabelă până aproape de finalul întâlnirii, când Alexandrhu Găgăuz a egalat rezultatul dintr-o lovitură de pedeapsă. Simțind că se poate, moldovenii au continuat iureșul ofensiv și au înscris al treilea eseu, din nou prin căpitanul Veaceslav Titică. Ultimele două puncte au fost aduse de Alexandru Găgăuz care a avut o transformare reușită, consemnând scorul final de 22-15.

Pentru obținerea primului loc și, implicit, al calificării moldovenii aveau nevoie să marcheze patru eseuri. Deoarece au înscris doar trei, „haiducii" se mulțumesc cu locul doi, iar belgienii ajung în Divizia 1A.

CAMPANIA ELECTORALĂ A PROVOCAT DERANJ JURNALIȘTILOR ȘI MICROBIȘTILOR

Deoarece ne aflăm în plină campanie electorală pentru alegerile locale, la meci au asistat mai mulți lideri ai Partidului Liberal Democrat din Moldova. Prezența acestora a creat un disconfort pentru jurnaliștii care doreau să ajungă la locurile destinate presei, deoarece polițiștii și mai multe persoane în civil au blocat accesul, invocându-se prezența la eveniment a prim-ministrului Vlad Filat și a candidatului PLDM la funcția de primar al Chișinăului.

Programul demnitarilor și intenția lor de a se saluta în parte cu fiecare rugbuist din cele două echipe au fost blamate și de mulți spectatori deoarece meciul a început cu zece minute mai târziu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite