RUGBY/ "Haiducii" moldoveni au detronat Germania din poziția de lider în clasamentul Diviziei 1B în Campionatul European pe Națiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naționala de rugby clasic a republicii Moldova a obținut încă o victorie prețioasă în turneele internaționale. Evoluând pe stadionul Dinamo din Chișinău, echipa "haiducilor" moldoveni au avut o excelentă prestație în lupta cu un adversar redutabil - Germania.

Moldovenii au început foarte bine meciul și au preluat conducere pe tabela de marcaj încă din startul jocului. Autor al primului eseu a fost Oleg Prepeliță, care a înscris în minutul 13, iar lovitura de pedeapsă executată impecabil de Alexandru Găgăuz a consemnat confortabilul scor de 7-0. Peste opt minute de joc, arbitrul român Radu Petrescu a dictat lovitură de pedeapsă pentru moldoveni, care din nou a fost executată impecabil de același Găgăuz. În minutele 36 și 39, Alexandru a mai adus câte trei puncte pentru "haiduci", iar până la finalul primei reprize, germanii au redus din handicap prin Guillaume Franke și Tim Kasten. Astfel la pauză scorul a fost 13-8 în favoarea gazdelor.

După revenirea de la vestiare, rugbiștii germani au continuat să domine și în minutul 49, deja conduceau pe tabelă cu scorul de 15-13 după reușitele lui Kasten și Mustafa Gungor. Această scurtă pasă neagră nu i-a demoralizat pe moldoveni și "haiducii" au preluat inițiativa pe care nu au cedat-o până la finalul meciului. Moldovenii au mai înscris 13 puncte prin Găgăuz și Vadim Cobâlaș și au stabilit scorul final de 28-15. În aceste condiții, selecționata de seniori a Republicii Moldova a trecut în fruntea clasamentului Diviziei 1B, detronând Germania din această poziție de lider.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite