REVISTA PRESEI/ Falsificarea ziarelor din Chișinău a avut loc în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Identitatea falsificatorilor a două ziare din Chișinău a fost stabilită. Moldovenii încalcă regimul frontierei din Estul țării. Numărul de furturi comise pe teritoriul republicii este în creștere.

„Ziarele false «Ziarul de Gardă» și «Timpul» au fost elaborate de ucraineni", informează PRO TV . Pretinsele publicații distribuite acum trei săptămâni fac parte dintr-o campanie elaborată de specialiști ucraineni. Este concluzia Ministerului de Interne, care a deschis o anchetă. Potrivit poliției, ziarele în care apar într-o lumină proastă liderii partidelor din Alianța de la guvernare, fac parte dintr-o campanie comandată de un concurent electoral.

„Doi moldoveni au fost judecați în Ucraina pentru trecerea ilegală a frontierei", comunică Unimedia. Procuratura regiunii Odesa a confirmat punerea sub acuzare şi trimiterea în instanţa de judecată a două dosare penale privind trecerea ilegală a frontierei moldo-ucrainene, se spune în comunicatul de presă al instituției. În primul caz, ancheta a demonstrat că un cetăţean al Republicii Moldova împreună cu un cetăţean al Ucrainei a încercat să desfășoare o activitate transfrontalieră ilegală.

„Numărul de furturi este în creștere", spune Publika.md. Infracțiunile de acest gen care au fost săvârşite de la începutul anului curent, este cu opt la sută mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2010.

Astfel, în 2011 au fost înregistrate de furturi de apartamente, maşini şi alte lucruri, sau cu 500 mai mult decât în 2010. Puţin peste 40 la sută dintre acestea deja au fost descoperite.

Datele statistice mai arată că în acest an, pe teritoriul ţării au fost săvârşite aproape 370 de tâlhării şi jafuri. Acest număr este practic identic cu cel din 2010, diferă, însă numărul crimelor descoperite. Astfel, dacă de la începutul acestui an poliţiştii au reuşit să descopere peste 250 de crime de acest gen, în 2010 au fost cu 30 mai multe.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite