Pugilistul din Republica Moldova Alexandru Râșcan a luat argintul în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din cei mai talentaţi pugiliști moldoveni, Alexandru Râşcan (categoria de greutate de 52 kg), s-a clasat pe locul doi în cadrul turneul internaţional „Istvan Bocskai", desfăşurat la Debrecen (Ungaria).

El a avut o prestaţie foarte bună în meciurile preliminare, urmată de victorii importante în etapa ulterioară. În sferturi, pugilistul din Tiraspol l-a învins, prin knock-out, pe reprezentantul gazdelor Norbert Kalucza. Şi în semifinale moldoveanul l-a întrecut, înainte de timp, pe francezul Jeremy Beccu.

În meciul final el s-a confruntat cu campionul european Mişa Aloian din Rusia, fiind învins cu scorul 8-1. Râşcan este medaliat cu bronz la Europenele de la Liverpool, ediţia 2008.

Sportivul din Grimăncăuţi, Vasile Belous s-a situat pe locul cinci la categoria de până la 69 de kilograme, după ce a trecut de englezul Callum Smith (5-4) în primul meci şi a cedat în al doilea, în disputa cu boxerul rus Piotr Hamukov.

Alţi patru membri ai lotului naţional au evoluat modest şi au părăsit competiţia după primele meciuri desfăşurate.

Pugiliștii moldoveni participă cu regularitate la memorialul „Istvan Bocskai" şi devin premianţi. În 2008, învingători în categoriile lor de greutate au devenit Veaceslav Gojan (54 kg) şi Alexandru Râşcan (51 kg).

Aceasta a fost cea de-a 55-a ediție a turneului, unde au fost reuniți 118 pugiliști din toată lumea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite