Prima provocare pentru tinerii tenismeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

100 de jucători din Chișinău, Soroca și Tiraspol participă în aceste zile la turneul„Gheorghe Nadbaliuc", organizat în Capitală. Este prima competiţie organizată în 2011 de către Federaţia de Tenis din Moldova (FTM), rezervată juniorilor până la 18 ani şi seniorilor.

Cei mai buni tenismeni din Moldova au intrat în lupta pentru locurile premiante ale turneului republican de tenis dotat cu premiile primului campion al Moldovei, Gheorghe Nadbaliuc. Evenimentul are loc la Şcoala Sportivă Specializată de tenis de câmp din sectorul Buiucani.

Potrivit Marinei Tauber, vicepreşedinte al federaţiei naţionale de profil, competiţia din ianuarie este inclusă într-o serie de turnee republicane cu genericul „Moldova Tur - 1". Ea a specificat, în exclusivitate pentru „Adevărul", că „în anul curent FTM intenţionează să organizeze şase turnee în cadrul ciclului competiţional respectiv. Finaliştii categoriilor feminine şi masculine de vârsta Under-14, vor reprezenta Moldova la Campionatul Europei de Est, care va avea loc în luna martie, în Antalya (Turcia)", a precizat Marina Tauber.

Turneul dotat cu premiile lui Gheorghe Nadbaliuc se desfăşoară în 11 categorii (şase masculine şi cinci feminine), la proba de simplu. Cei mai mulţi participanţi concurează în categoria fetelor în vârstă de până la 14 ani. Cei mai puţini tenismeni concurează în cea mai mică categorie feminină (Under-10) precum şi în turneul masculin de seniori, la care şi-au confirmat participarea câte cinci jucători.

Organizatorii turneului spun că toţi favoriţii sunt din Chişinău. În competiţia feminină cele mai mari şanse la victorie le au Daniela Garştea, Alina Soltanici, Ana Testimiţeanu, Iulia Helbet. Concursul masculin îi are în calitate de lideri pe Maxim Bulat, Alexandru Cozbinov şi Dumitru Bascov.

Vicepreşedintele FTM, Marina Tauber afirmă că majoritatea din sportivii prezenţi la concursul de tenis sunt din Chişinău. „Avem 12 jucători veniţi de la clubul de tenis din Soroca, unde sportului alb i se acordă o atenţie sporită, deşi în acest oraş există un singur cort de tenis. De asemenea în lupta pentru premii s-au încadrat şi doi tenismeni din Tiraspol", afirmă oficialul.

Meciurile din categoria simplu se vor încheia pe 23 ianuarie. În ultimele zile ale turneului va avea loc şi un turneu de mini-tenis (cu mingi speciale pe o suprafaţă cu dimensiuni mai mici), rezervat copiilor de la 5 până la 10 ani. De asemenea, FTM a decis să completeze programul cu turnee la probele de dublu şi mixt.

Juniorii vor pleca la Europene

Federaţia de tenis din Moldova are un program intens în această iarnă. Imediat după încheierea memorialului „Gheorghe Nadbaliuc", cei mai puternici tenismeni în categoriile de vârstă Under-14 și Under-16, vor intra în cantonament de pregătire pentru campionatele europene care vor avea loc la 4-6 februarie în diferite orașe.

La feminin, Aliona Bolșov (Under-14) va juca în Maniago (Italia), Aliona Soltanici (U-16) - la Brest (Franţa). Băieţii Maxim Bulat (U-14) se va deplasa la Karlskrona (Suedia) iar Alexandru Cozbinov (U-16) - la Cholet (Franţa).

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite