Premii de 1,3 milioane de lei pentru halterofilii moldoveni medaliați la Europenele din Antalya

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sportivii sunt felicitați de premierul Vlad Filat
Sportivii sunt felicitați de premierul Vlad Filat

Titularii celor 13 medalii aduse în Republica Moldova urmează să primească premii în bani cu valori cuprinse între 42.500 și 180.000 de lei. Performanța din Antalya le-a adus halterofililor moldoveni încă două cote de participare la Jocurile Olimpice de la Londra.

Cei zece sportivi moldoveni care au participat între 6 și 16 aprilie la cea de-a 91-a ediție a Campionatul European de Haltere din Antalya au revenit în țară cu nu mai puțin de 13 medalii. Cinci dintre medaliile obținute sunt din aur, patru de argint și patru de bronz.

Republica Moldova ocupă acum cea de-a patra poziție la Europenele de haltere din Turcia, ceea ce ne-a asigurat încă două cote de participare la Jocurile Olimpice de la Londra.

Steagul olimpic a fost arborat pe sediul Ambasadei Marii Britanii la Chișinău

Pentru performanțele lor, halterofilii moldoveni, dintre care opt sunt bărbați și două - femei urmează să fie premiați de Guvern. Campioana absolută la feminin, Cristina Iovu, va primi 180.000 de lei, campionul european Anatolie Cârâcu - 164.000 de lei, Oleg Sârghi, vicecampion european - 118.000 del ei, Alexandru Dudoglo, vicecampion european - 65.500 de lei, Sergiu Cechir, ocupant al locurilor 2,5 și 8 din Campionat - 50.000 de lei, iar Alexandru Șpac, care s-a clasat pe pozițiile 3,4 și 6 - 42.500 de lei.

Toate premiile în valoare totală de 1,3 milioane de lei sunt suportate integral dintr-un fond de premiere a sportivilor și antrenorilor, aprobat de Guvern.

Premierul Vlad Filat i-a felicitat astăzi pe halterofilii moldoveni pentru rezultatele obținute. La întâlnirea cu sportivii au mai participat ministrul Tineretului și Sportului Ion Cebanu, președintele Comitetului Național Olimpic Nicolae Juravschi și președintele Federației Naționale de Haltere Tudor Casapu.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite