Podiumul Gibraltar Open este tot mai aproape de șahistul basarabean Viorel Bologan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seria invincibilă a sportivilor din Moldova și România la prestigiosul turneu internațional de șah Gibraltar Open a continuat și în runda cu numărul opt.

Cel mai bun șahist al Republicii Moldova din ultimii ani, marele maestru internațional, Viorel Bologan a acces în Top-10 al clasamentului provizoriu și se află la distanță de doar un punct de poziția de lider. În etapa de marți seara, șahistul moldovean s-a confruntat cu brazilianul Alexandr Fier și a obținut a doua victorie consecutivă.

Jucătorul din Qatar, Husein Aziz Nezad l-a împiedicat pe celălalt Viorel din lotul basarabenilor, Iordăchescu, să se afle și în continuare la egalitate de puncte cu Bologan. Partida qataro-moldavă s-a încheiat cu remiză. Tot rezultat de egalitate a fost consemnat și în disputa "asului" șahului românesc, Liviu Dieter Nisipeanu care s-a confruntat cu britanicul Jon Speelman și după opt runde acumulase același punctaj ca și Iordăchescu - 5,5.

Miercuri seara, se dispută meciurile etapei a noua de la Gibraltar Open. Conform programului, Viorel Bologan joacă cu ungurul Viktor Erdos, Viorel Iordăchescu îl are ca adversar pe Meelis Kanep (Estonia), iar Liviu Dieter Nisipeanu se confruntă cu șahistul din Argentina, Pablo Lafuente.

După opt runde lider în clasament continuă să fie ucraineanul Vasili Ivanciuk, cu șapte puncte acumulate. El este urmat de Nigel Short și Viktor Mihalevski, cu câte 6,5 puncte.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite