PREMIERĂ ULIM-Alexia a promovat în runda a treia Cupei Cupelor, unde se va confrunta cu puternica Kaustik Volgograd

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SPORTS.MD Alexei Pervanciuc a înscris de cinci ori în poarta bulgarilor
SPORTS.MD Alexei Pervanciuc a înscris de cinci ori în poarta bulgarilor

Formația masculină de handbal ULIM-Alexia din Chișinău a scris o nouă filă în istoria sportului autohton. Ea este prima echipă din țara noastră calificată în runda a treia a unei competiții europene.

În actuala ediție a Cupei Cupelor, moldovenii au intrat în concurs din etapa secundă în care s-au confruntat cu bulgarii de la HC Dobrudja.

Discipolii cuplului de antrenori format din Ruslan Verejan și Boris Pogonii au avut o splendidă evoluție în meciul-tur din deplasare, învingând cu un concludent 32-25. În retur, duminică, în fața a 1.000 de spectatori, handbaliștii moldoveni au fost și mai convingători, repurtând o victorie cu 38-20 (la pauză 16-9).

Ca și în meciul din Bulgaria, golgheter al echipei noastre a fost Artiom Juravliov care a marcat șapte goluri în sala complexului sportiv „Alexia“. Mihai Maruha și Alexandru Pervanciuc l-au urmat având câte șase goluri acumulate. Cinci goluri au înscris Alexei Pervanciuc, iar Petru Covali, Alexandru Lupașco și Sergiu Nazarco au trimis de câte trei ori balonul în poarta adversă. Pentru bulgari cele mai multe goluri a marcat Yavor Nikolov (5).

Dubla cu HC Dobrudja a fost un simplu antrenament comparativ cu disputele din runda a treia în care moldovenii vor juca cu renumita echipă rusă HC Kaustik Volgograd.

Adversara este de patru ori campioană a Rusiei și de patru ori vicecampioană. A evoluat în finala Cupei Rusiei de trei ori și câte odată, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor și Cupei Cupelor.

Primul meci va avea loc la 26 sau la 27 noiembrie, iar returul se va disputa la 3 sau 4 noiembrie. Antrenorul-jucător al formației din capitală, Alexei Pervanciuc a spus pentru Adevărul că ULIM-Alexia se confruntă în prezent cu grave probleme materiale și este posibil ca ambele meciuri cu Kaustik să se desfășoare la Vogograd.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite