PREMIERĂ Boxerii moldoveni au obținut prima cotă pentru Olimpiada-2012. Vezi cine a câștigat baremul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Belous, aproape de o medalie la Mondialul din Baku
Vasile Belous, aproape de o medalie la Mondialul din Baku

Unicul pugilist din lotul tricolorilor rămas în lupta pentru medaliile Campionatului Mondial, Vasile Belous din Grimăncăuți, a obținut victorie în optimile categoriei de greutate de până la 69 de kilograme.

Una caldă, altă rece în gala de azi de pe ringul Mondialelor care se desfășoară în această perioadă de timp la Baku.

La amiază, premiantul internațional Veaceslav Gojan a pierdut în fața uzbecului Orzubek Șaimov, în categoria de greutate de până la 56 de kilograme.

Concursul de seară a generat mult mai multe emoții plăcute pentru amatorii boxului din Moldova. Revelația actualei competiții, Vasile Belous s-a confruntat în lupta pentru accederea în sferturile de finală cu reprezentantul Australiei, Mark Basile. Pugilistul de la Antipozi a luptat agresiv pe toată durata meciului, dar Vasile a abordat cu mult calm partida și a lovit decisiv în momentele necesare. Moldoveanul a avut parte și de susținerea suporterilor, din sală auzindu-se vocile colegilor săi de echipă, dar și a multor spectatori azeri. El a învins detașata în toate reprizele și a obținut un scor general convingător de 18-9.

Astfel, Vasile Belous este primul boxer moldovean care și-a asigurat prezența în concursul olimpic de la Londra, din anul viitor. Mâine el va boxa pentru medalia de bronz a categoriei de 69 de kilograme, în compania indianului Krishan Vikas.

Talentatul său adversar are doar 19 ani și este Campion Asiatic de tineret în anul 2010. La prima ediție a Jocurilor Olimpice de tineret din anul trecut, el a devenit medaliat de bronz.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite