PREMIERĂ/ Prima finală fără Chișinău și Tiraspol în Cupa Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sezonul actual va intra în istoria fotbalului moldovenesc modern. În premieră absolută, în finala Cupei Moldovei nu vor evolua echipe din Chișinău sau Tiraspol.

În ultimul act al ediției 2010-2011 al turneului se vor întâlni echipele Olimpia Bălți și Iskra-Stal Râbnița.

Bomba actualului sezon a fost detonată la Râbnița, unde Sheriff Tiraspol a fost devansată cu un neverosimil 3-0 de către formația locală Iskra-Stal Râbnița. Gazdele aveau de remontat decalajul de un gol, pe care l-au încasat în turul de la Tiraspol. „Roş-albaştrii" nu doar au recuperat, dar au şi învins cu o diferenţă de trei goluri.

Dramatică a fost și lupta în meciul de la Bălți. Deși a pierdut în partida-tur (0-1) cu Olimpia, Dacia a inclus în componența de bază câțiva jucători care, în meciurile de campionat, lustruiesc banca de rezerve. După un schimb amiabil de ocazii, gazdele au deschis tabela prin Jerome Robens în minutul 25. Peste doar șase minute Iulian Bursuc a egalat scorul. Cu zece minute până la pauză, centralul Vadim Dediniov a dictat penalty pentru bălțeni și Jude Ogada a înscris pentru 2-1.

În repriza secundă, evenimente notabile pe terenul de joc nu au avut loc. Astfel, Olimpia Bălți a învins cu scorul general de 3-1 și a acces, în premieră, în finala competiției.

Astfel, în partida decisivă vor juca Olimpia și Iskra-Stal. Meciul se va disputa la 26 mai pe stadionul „Zimbru" de la Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite