Opt fotbaliști vor debuta la Dacia Chișinău în noul sezon al Diviziei Naționale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Lupii galbeni" și-au prezentat noile achiziții din iarnă cu două zile înainte de reluarea campionatului în Divizia Națională. Cei opt fotbalişti care vor îmbrăca tricoul clubului Dacia în noul sezon şi-au primit tricourile în faţa presei.

Un portar, doi fundaşi, doi mijlocaşi şi trei atacanţi, sunt noii jucători ai campioanei de toamnă, Dacia Chişinău, care ar putea îmbrăca tricoul formaţiei chişinăuiene deja astăzi, în derby-ul cu Milsami Orhei. Meciul face parte din etapa a XXII-a, prima din anul 2011 în Divizia Naţională.

Patru dintre noile achiziţii ale chişinăuienilor, jucători care au fost prezentaţi într-o conferinţă de presă, sunt fotbalişti autohtoni. Mijlocaşul Alexandru Onică, internaţional moldovean, a evoluat la Dacia până în anul 2009, fiind chiar şi căpitan al formaţiei. În sezonul trecut el a fost legitimat la Voskla Poltava (Ucraina), unde a bifat însă doar patru meciuri. Jucătorul a afirmat pentru presă că „într-un an, cât am lipsit de la Dacia, aici s-au făcut mari schimbări, iar calitatea jocului a crescut vizibil".

De la Iskra-Stal Râbniţa la Dacia s-au transferat trei jucători simultan, inclusiv moldovenii Maxim Mihaliov (mijlocaş) şi portarul Artiom Gaiduchevici. Născut la Râbniţa, Gaiduchevici şi-a început cariera de jucător la Zimbru Chişinău, dar ulterior a plecat în oraşul său de baştină. Ambii fotbalişti au menţionat că au venit la Dacia pentru a obţine titlul.

LUCIAN DOBRE, POLIGLOTUL DACIEI

Fundaşul român Lucian Dobre a fost cel mai carismatic dintre jucătorii Daciei prezenţi la conferinţa de presă, el de asemenea transferându-se de la Iskra-Stal. „Lucică" a spus că a acceptat să evolueze la Dacia, deoarece este unica echipă care-şi propune să câştige campionatul din cele la care a fost legitimat până în prezent. Dobre a conversat cu jurnaliştii în trei limbi: română, engleză şi rusă.

Echipa antrenată de Igor Dobrovolski a devenit mai bogată în anul curent şi cu trei atacanţi. Este vorba despre internaţionalul moldovean Alexandru Dedov, ultima echipă a căruia a fost Ventspils (Letonia), rusul Aleksandr Neceaev şi nigerianul Babatunde Collins. Ultimul jucător legitimat este fundaşul macedonian Goran Dimovski.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite