Nici un trofeu de la Sturdza Cup nu a rămas în Republica Moldova - VEZI cine a învins la turneu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusoaica Daria Kasatkina și-a învins toate adversarele în turneul feminin
Rusoaica Daria Kasatkina și-a învins toate adversarele în turneul feminin

Tenismenii din țările slavone au dominat ediția a 13-a a Trofeului Dimitrie Sturdza, competiție de tenis organizată anual la Chișinău.

Competiția, destinată jucătorilor în vârstă până la 18 ani, este inclusă în circuitul federației internaționale ITF, având categoria a doua ierarhică.

În lupta pentru locurile premiante în patru probe distincte: simplu și dublu, masculin și feminin, au fost admiși jucători din Moldova, România, Ucraina, Rusia Belarus, Marea Britanie, Ungaria, Lituania, Franța, Germania, SUA, Portugalia, Belgia, Elveția, Italia și Cehia.

Jucătorii din Moldova nu au fost prezenți în topurile favoriților iar norocoșii care au acces pe tablourile principale s-au confruntat cu o replică dură din partea adversarilor foarte bine pregătiți.

Astfel, cele mai bune performanțe ale gazdelor le prezintă victoriile obținute în primele meciuri disputate de Alexandru Cozbinov (simplu masculin), Alina Soltanici și Daniela Ciobanu (simplu feminin) și tot ele, în pereche, la dublu feminin. De asemenea la dublu feminin a învins într-un meci și Ana Testimițanu care a avut-o parteneră pe rusoaica Ksenia Gaidarji.

Învingători ai ediției 2012 a turneului, la organizarea căruia prințul Dimitrie Sturdza a cheltuit circa 8.000 de euro, au devenit Iurie Krivoi (Ucraina), Daria Kasatkina (Rusia), precum și perechile Matteo Donati/Calvin Hemery (Elveția/Franța) și Anastasia Saitova/Aliona Tarasova (Rusia).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite