Nicio victorie în Cupa Europei la Tenis. Selecționatele Republicii Moldova au pierdut în Italia, Suedia și Franța

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul test din anul curent pentru cei mai puternici juniori care practică tenisul de câmp s-a desfășurat zilele trecute pe mai multe corturi din Europa.

Federația de tenis din Moldova a delegate loturi de juniori la patru turnee simultan, scopul fiind mai mult acumularea experienței decât lupta pentru înalte performanțe.

Juniorii băieți în vârstă de până la 14 ani au evoluat la Karlscrone (Elveția). Selecționata noastră în componența (Maxim Bulat, Eugen Matvievici, Roman Popov și Alexei Cheian), au susținut trei meciuri, cu Germania, Elveția și Slovenia, și în toate au pierdut cu 0-3.

Reprezentativa juniorilor mari (Under-16) s-a deplasat în orășelul francez Cholet, unde de asemenea au fost înregistrate prestații modeste. Unicul punct pentru Moldova a fost adus de Alexandru Cozbinov care l-a devansat pe georgianul Michail Hmiadașvili cu 7-6, 7-6. În rest doar înfrângeri în toate meciurile disputate: cu Georgia (favorite nr.4) 1-2; cu Croația 0-3; cu Ungaria 0-3. În afară de Cozbinov, la Cholet au mai bifat Dmitri Valicov și Alexei Marcenco.

Tot în Franța a jucat și selecționata feminină de junioare (Under-16), în componența Alina Soltanici, Daniela Garștea și Iana Minasyan. Și aici au fost consemnate înfrângeri pe bandă rulantă. "Tricoloarele" au fost învinse de Elveția (3-0), Suedia (3-0) și Danemarca (2-1).

Ultima echipă din Moldova care a jucat la un turneu din cadrul Cupei Europei, a fost reprezentativa de fete în vârstă de până la 14 ani. Cu două jucătoare în componență, Elvira Juravliov și Alisa Martînov, dormația noastră a evoluat la Maniago (Italia). Deși au pierdut în ambele meciuri, la această categorie moldovencele au jucat cel mai bine. Scorul consemnat au fost 1-2 în meciurile cu Grecia și Suedia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite