Moldovenii vor ligă de fotbal ca în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacia Chișinău își provoacă adversarii la o discuţie privind modalităţile de modernizare a campionatului Diviziei Naţionale. Reprezentanţii echipei, sugerează adversarilor din republică să discute modalităţile de revitalizare a competiţiei interne.

La mijlocul lunii ianuarie sunt posibile schimbări revoluţionare în fotbalul din Moldova. Conducerea echipei Dacia, lideră în clasamentul Diviziei Naţionale la finalul anului 2010, a lansat o iniţiativă de fondare a Ligii Naţionale de Fotbal, o subdiviziune autonomă care va dirija activitatea campionatului republican de fotbal.

Proprietarul clubului Dacia, Adlan Şişhanov, care este autorul iniţiativei de fondare a Ligii Naţionale de Fotbal, în depeşa expediată, a precizat că „mizez pe dorinţa colegilor mei de la alte echipe de a contribui la modernizarea procesului competiţional din Moldova".

Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF) salută intenţia cluburilor de a fonda o nouă structură fotbalistică, deşi aceasta urmează să preia mai multe prerogative ale forului naţional de profil. Preşedintele FMF, Pavel Ciobanu, a remarcat pentru
presă că „discuţiile cu referire la crearea unei ligi profesioniste de fotbal se poartă de mai mult timp. Acest subiect a fost abordat şi la ultima întâlnire cu şefii cluburilor din Divizia Naţională".

„Dacă toate cluburile din prima ligă valorică sunt pregătite şi vor ajunge la un consens privind fondarea acestei Ligi, eu urez succes noii subdiviziuni. În continuare vom iniţia o colaborare care sper să fie doar în favoarea fotbalului
moldovenesc", a mai spus oficialul.

Potrivit surselor de la clubul Dacia, întrevederea conducătorilor de cluburi din Divizia Naţională este preconizată pentru 13 decembrie şi urmează să aibă loc la sediul "lupilor galbeni".

Până în prezent, majoritatea formaţiilor au confirmat delegarea reprezentanţilor
la această întrevedere. Deocamdată nu au răspuns la scrisoarea lui Adlan Şişhanov toate cluburile din regiunea transnistreană (Sheriff, FC Tiraspol, Iskra-Stal şi Dinamo), şi nici gruparea Nistru Otaci.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite