Moldovenii se mențin în top la Gibraltar Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șahiștii din republica noastră care participă la prestigiosul turneu internațional de șah Gibraltar Open nu au mai pierdut de cinci etape și se mențin în lupta pentru locurile premiante.

Cel mai bun jucător moldovean de șah în ultimii ani, marele maestru internațional Viorel Bologan a obținut o victorie în runda a șaptea. El s-a confruntat cu reprezentantul Elveției, Joseph Gallagher și a consemnat a patra victorie la acest turneu.

Tot în runda a șaptea, al doilea Viorel din lotul "tricolorilor", Iordăchescu, de asemenea a repurtat victorie, devansându-l pe reprezentantul Ram Soffer (Israel).

Citește aici amănunte despre debutul moldovenilor la turneul din Gibraltar

După runda de luni, lider al clasamentului este ucraineanul Vasili Ivanciuk, cu șase puncte. El este urmat de șase sportivi care acumulaseră câte 5,5 puncte. Vioreii moldoveni, ambii având câte cinci puncte la active, împărțeau locurile 8-28. Tot în acest pluton se afla și liderul șahului românesc, Liviu Dieter Nisipeanu.

La această oră, în cadrul Gibraltar Open se desfășoară meciurile rundei a opta. Viorel Bologan se confruntă cu brazilianul Alexandr Fier, concetățeanul său Viorel Iordăchescu se întâlnește cu Husein Aziz Nezad din Qatar iar jucătorul român Nisipeanu joacă Jon Speelman (Anglia). Derbiul etapei i-a pus față în față pe Vasili Ivanciuk și Michale Roiz din Israel.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite