Moldovenii au luat tot! Aur, argint şi bronz la Campionatul Mondial de Taekwondo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sporitivii moldoveni pe podium, în Canada
Sporitivii moldoveni pe podium, în Canada

Echipa Republicii Moldova a cucerit, în premieră, toate cele trei tipuri de medalii: aur, argint şi bronz la Campionatul Mondial de Taekwondo, desfăşurat în perioada 6-13 august în Ottawa, Canada. Toţi cei nouă sportivi care au reprezentat ţara fac parte din Clubul Sportiv Central al Armatei.

Petru Cotoman, la categoria 82 kg, a obţinut medalia de aur la compartimentul sparring, iar Nicolae Gavriliţă, categoria 70 kg, s-a plasat pe locul doi, cucerind medalia de argint.

La compartimentul tehnică specială individual, Nicolae Gavriliţă s-a plasat pe locul întâi, poziţia a doua revenindu-i lui Rinat Pulcinschi. La sparring juniori, proba individuală, Simion Furdui a cucerit medalia de bronz.

La sparring pe echipe şi spargeri pe echipe (kyok-pa), sportivii moldoveni s-au clasat pe locul doi. La ambele probe selecţionata Republicii Moldova a disputat finala cu sportivii din Argentina.

Echipa Republicii Moldova este pregătită de antrenorii Iurie Spătaru, care a condus delegaţia la campionat, şi Corneliu Bulat, care a fost şi membru al echipei, participând în competiţie la categoria veterani.

Campionatul mondial de taekwondo se desfăşoară o dată la doi ani. Următoarea ediţie va avea loc în 2014, în Sardinia, Italia. La ediţia din acest an au participat 732 de sportivi din peste 25 de ţări.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite