Moldoveanul Alexandru Șpac a devenit vicecampion European de haltere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Șpac a fost aproape de titlul european
Alexandru Șpac a fost aproape de titlul european

În aceste zile, orașul Limassol (Cipru) găzduiește ediția ordinară a Campionatelor Europene de haltere. Competiția se desfășoară în două categorii de vârstă - juniori și tineret Under-23 . Republica Moldova este prezentă la acest eveniment cu un lot din patru sportivi în concursurile masculine și o singură reprezentantă în turneul feminin.

Primii dintre reprezentanții "tricolorilor" angrenați în lupta pentru medalii au fost halterofilii din categoria de greutate de până la 69 de kilograme.

În concursul sportivilor din categoria juniori, Sergiu Cechir a avut o prestație excelentă, clasându-se pe locul trei atât la exercițiile "smuls" și "aruncat", precum și în topul general al categoriei. Cechir a ridicat în total 296 kg, și a fost devansat în top doar de doi reprezentanți ai Albaniei, Briken Calja și Daniel Godelli, ambii consemnând rezultatul de 310 kg. Astfel , halterofilul chișinăuian a intrat în posesia a trei medalii de bronz (câte una în fiecare exercițiu și alta la total).


Un alt sportiv din Chișinău a îmbunătățit performanța lui Sergiu Cechir. Evoluând în aceeași categorie de greutate, dar la tineret, Alexandru Șpac a reușit să intre în posesia titlului de vicecampion european. De remarcat că moldoveanul a fost cel mai tânăr din cei 13 participanți în această probă și a cucerit medaliile de argint în exercițiile "smuls" (143 kg) și "aruncat" (170), precum și în concursul general (313). În lupta pentru titlu, halterofilul nostru a fost devansat doar de reprezentantul Rusiei, Oleg Cen, care a ridicat cu 15 kg de fiare mai mult. Locul trei a revenit armeanului Vanik Avetisyan.


Mâine, la Europenele din Limassol vor evolua trei reprezentanți ai Moldovei. În categoria feminină de până la 69 kg, în lupta pentru medalii va intra Natalia Prișcepa, iar în proba de 94 de kg, concursul de tineret, vor evolua Anatol Cârâcu și Adrian Zbârnea.


În clasamentul pe națiuni, după două zile de concurs, selecționata Moldovei se poziționează pe locul șase la juniori și pe locul nouă la tineret.


Alexandru Șpac și Anatol Cârâcu au cucerit medalii de bronz la Campionatul European rezervat seniorilor, care a avut loc în aprilie curent.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite