Moldoveanul Vitalie Bordian acuză echipa Dinamo Kiev de lipsă de fair-play

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vitalie Bordian a jucat și contra britanicilor de la Everton
Vitalie Bordian a jucat și contra britanicilor de la Everton

Internaționalul moldovean, Vitalie Bordian, mijlocaș al echipei de fotbal Metalist Harkov, a lansat acuzații la adresa fotbaliștilor de la Dinamo Kiev. Declarațiile vin după meciul disputat cu această formație în penultima etapă din turul actualului campionat. Partida s-a disputat la Kiev și s-a încheiat cu scorul de 1-1

Vitalie Bordian, care a fost integralist în această partidă și a încasat un cartonaș galben, a lansat acuzații dure la adresa renumitei echipe din capitala Ucrainei, invocând lipsa spiritului fair-play în comportamentul gazdelor. "Din păcate, respectul față de adversari de mai mult timp a devenit o noțiune-tabu în jocul dinamoviștilor din Kiev. Înainte de a deschide scorul, kievenii au observat că jucătorul nostru e la pământ și avea nevoie de intervenția medicului, dar au scuipat pe acest fapt și au continuat atacul reușind să înscrie. În această fază, arbitrul a procedat în conformitate cu regulamentul în rigoare, dar atitudinea dinamoviștilor este însă extrem de regretabilă", a spus moldoveanul pentru metallist.kharkov.ua.


Luptă dramatică pentru locul secund în clasament


Meciul a fost unul deosebit de dramatic și este foarte important în lupta pentru locul doi în clasament. După golul marcat de kieveni, prin Gusev, în faza contestată de Bordian, peste doar două minute, Metalist a marcat golul egalizator din lovitură de la 11 metri, marcator fiind mijlocașul Marko Devici. În epilogul primei părți a jocului, arbitrul de centru a "dăruit" un penalty inexistent gazdelor, însă Milevski a ratat de la punctul cu var. Lupta a fost acerbă și în mitanul secund, dar scorul primei reprize a rămas intact până la finalul confruntării.


" Noi am presupus că va fi o luptă dură în acest meci. Așa și s-a întâmplat. Nimeni nu a dorit să cedeze, ambele echipe au demonstrat un potențial înalt de joc. Remiza și cele două goluri, sperăm că au plăcut spectatorilor prezenți la meci", a concluzionat fotbalistul moldovean de la Metalist, Vitalie Bordian.


După disputarea meciurilor etapei a 18-a, echipa lui Mircea Lucescu, Șahtar Donețk, se află confortabil în fotoliul de lider al clasamentului în Perșa Liga ucraineană. Dinamo Kiev ocupă locul doi, cu 37 de puncte, iar Metalist, cu două puncte mai puțin - este pe trei.


Internaționalul moldovean Vitalie Bordian, are 27 de ani și este component al echipei Metalist Harkov din anul 2004. El a mai evoluat la echipele de club Zimbru Chișinău (clubul în care s-a lansat) și Lokomotiv Moscova (Rusia). În anii 2008 și 2009 a fost declarat cel mai bun fotbalist moldovean.
Jucătorul este căsătorit și are patru copii (trei băieți și o fată).

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite